Fotbal: Serie record de 19 victorii consecutive pentru Real Madrid

Suporterii echipei de fotbal Real Madrid.
Suporterii echipei de fotbal Real Madrid. (DOMINIQUE FAGET / AFP / GettyImages)

Real Madrid s-a impus cu 4-0 pe teren propriu în faţa formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad, marţi seara, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor la fotbal, semnând astfel cea de-a 19-a sa victorie consecutivă în toate competiţii, cu care a stabilit un nou record pentru un club spaniol.

De la jumătatea lunii septembrie, elevii antrenorului italian Carlo Ancelotti au câştigat toate partidele disputate, reuşind să încheie Grupa B din Champions League cu maximum de puncte (18). De altfel, Real Madrid este singura echipă care a reuşit să realizeze de două ori această performanţă, după ce a câştiga toate meciurile din grupa să şi în sezonul 2011/2012 din Liga Campionilor, conform statisticilor date publicităţii de UEFA.

În faţa campioanei Bulgariei, Real Madrid a avut o seară liniştită, în care a reuşit deschiderea scorului prin starul portughez Cristiano Ronaldo, care a transformat o lovitură de la 11 m în minutul 20, ajungând astfel la 72 de goluri marcate în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, cu două mai puţin decât liderul absolut, argentinianul Lionel Messi (74 goluri).

Celelalte goluri ale madrilenilor au fost marcate de Gareth Bale (min.38), Alvaro Arbeloa (min.80) şi Alvaro Medran (min.88). Fundaşul român Cosmin Moţi a jucat tot meciul la Ludogoreţ.

Graţie acestui succes, Real Madrid a depăşit recordul de 18 victorii consecutive stabilit de marea sa rivală FC Barcelona, sub conducerea olandezului Frank Rijkaard, în sezonul 2005-2006.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport