Fritz: O bandă AUR, în frunte cu Simion, a pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică / AUR acuză o manipulare

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, vineri, că o “bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion”, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, ar fi pătruns cu “forţa” şi “ilegal” în sediul instituţiei pe care o conduce, cu scopul de a genera “haos şi panică”. Membrii AUR au postat pe Facebook imagini video cu incidentul. În replică, liderul AUR îl acuză pe Fritz că manipulează şi se comportă precum Ion Iliescu.

“O bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria şi Poliţia Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituţiilor democratice ale statului, prin tupeu şi intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare şi ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfăşoară paşnic, fără a pătrunde, prin violenţă, în Primăria Timişoara, în oricare altă primărie din ţară, în instituţiile statului”, a precizat Fritz.

De asemenea, edilul a solicitat instituţiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea şi să îi sancţioneze pentru a “preveni repetarea acestui act, în altă parte”.

Totodată, Fritz a afirmat că a declanşat o anchetă la Poliţia Locală, pentru a afla de ce forţele de ordine “au permis acţiunea de azi”, adăugând că se aştepta ca Jandarmerie “să-şi verifice procedurile”.

“De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD şi PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timişoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violenţe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timişoara este şi va rămâne un oraş al respectului şi bunului simţ, multicultural şi deschis, unde xenofobia şi violenţa anarhică nu au ce căuta”, a declarat Dominica Fritz.

Replica lui George Simion

"Ar fi foarte bine ca o parte a presei să ne ia şi nouă declaraţiile, că le dăm de fiecare dată. Ce a spus Dominic Fritz e o minciună sfruntată. Oamenii aceia nu erau aduşi cu autocarul. Nu avem nicio legatură cu Noua Dreaptă care aveau un protest la jumatate de oră după.

Încearcă sa facă ce făcea Iliescu: ‘bande de legionari’ şi aşa mai departe. Stiţi discursul lui Ion Iliescu şi îl auzim acum la Fritz şi la Iohannis. Nu s-a comis niciun act de violenţă. Noi am intrat în Primăria Timişoarei fără să vină vreun poliţist local sau vreo altă autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem. De abia la etajul 1 a venit un domn care nu s-a recomandat. Aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul oraşului şi am cerut ceea ce voiam de la început: o audienţă pentru domnul Ioan Bânciu […] a cărui soţie a fost ucisă de dictatura lui Ceauşescu. De o lună jumatate nu este primit în audienţă, nici el nici alţi timişoreni, de domnul Fritz sau de vreun viceprimar. Asta am cerut. Nu s-a comis nicio violenţă.

O să pun într-o jumătate de oră, pe pagina mea de Facebook, imaginile de acolo. Se vede şi pe LIVE-ul care a fost postat de filiala din Timiş", a transmis George Simion.

Pe pagina de Facebook a Alianţei pentru Unirea Românilor Timiş a fost postat un material video în care câteva zeci de persoane, unele purtând veste şi geci cu însemnele AUR, pot fi văzute mărşăluind pe străzile Timişoarei şi intrând în sediul Primăriei oraşului, fără a fi oprite de cineva. În clipul video, este văzut şi copreşedintele AUR George Simion.

Manifestanţii au cerut să fie primiţi în audienţă de primarul Fritz, au huiduit pe holurile instituţiei şi au scandat mai multe slogane, printre care “Ruşine, ruşine să vă fie!” sau “Ieşi afară, javră ordinară!”.

Vă invităm să vizionaţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne