Funeriu îi aruncă cuvinte grele lui Tudor Gheorghe: Rapsod mizerabil, lumea nu mai respiră plenare PCR

Daniel Funeriu
Daniel Funeriu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi-a exprimat indignarea în termeni extrem de duri la adresa lui Tudor Gheorghe, numindu-l pe artist „rapsod mizerabil” şi „canalie talentată”.

Reacţia lui Funeriu vine după ce TVR1 a difuzat concertul susţinut de Tudor Gheorghe în decembrie, intitulat „Degeaba 30”, în care cântăreţul sugerează că Revoluţia din 1989 a fost făcută în zadar.

Nu în ultimul rând, textul cântecelor lui Tudor Gheorghe erau cu mesaj vădit anti-UE.

Întâmplător sau nu, concertul a fost difuzat în data de 26 ianuarie, ziua de naştere a fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu.

Reacţia lui Daniel Funeriu a apărut miercuri, într-un mesaj publicat de acesta pe pagina sa de Facebook.

„Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică şi versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei şi alţi 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ţi e ruşine la senectute să spui că e totuna să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de litri de benzină? Băi nenicule! E totuna să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colţ de stradă? Johnny Mandolină, e acelaşi lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ţi-e ruşine ca de la înălţimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că "a fost degeaba" în mintea oamenilor care au făcut, prin sudoarea frunţii lor, ţara asta să stea la masă cu Germania, Franţa şi Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo şi Coreea de Nord?

Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceauşescu, eu şi mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-şi revadă fraţii şi părinţii, şi tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine eşti tu, mă, să-ţi permiţi să dai sentinţe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înţeles că lumea evoluează şi respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, şi îţi spun atât: să-ţi fie ruşine, canalie talentată! Să-ţi fie ruşine nici măcar pentru că ţi-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrâneţe, ţi-ai bătut joc de ce-ai făcut o viaţă întreagă, ţi-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ţi-ai bătut joc de o ţară şi oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înţelegi vreodată!

Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!”, a scris fostul ministru al Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne