Funky Bass Man a fost plăcut impresionat de Shen Yun

Artiştii companiei de dans Shen Yun la sfârşitul spectacolului din Hamilton, 13 ianuarie 2013
Artiştii companiei de dans Shen Yun la sfârşitul spectacolului din Hamilton, 13 ianuarie 2013 (Evan Ning / The Epoch Times)

Hamilton, Canada - Shen Yun Performing Arts a fost o adevărată aventură muzicală pentru cântăreţul ce a renunţat la clarinet bas pentru a cânta la chitară bas, Russ Gike.

"Sunt buni, foarte, foarte buni. Îmi place muzica, îmi place dansul. Iubesc toate culorile folosite în spectacol. Este cu adevărat impresionant. Sunt, de asemenea, impresionat de modul în care aceştia creează o stare de armonie în spatele filmului şi pe scenă. "

El a afirmat că a fost fascinat de modul în care dansatorii Shen Yun au interacţionat cu proiecţiile digitale de ultimă oră de pe fundalul animat al companiei.

"Modul în care se mişcă din decor spre scenă sau din scenă spre decor este impresionant. E de-a dreptul fantastic", a spus el.

Gike este cunoscut de mulţi sub denumirea "Funky Bass Man", un muzician care a interpretat R & B, rock clasic şi jazz în diferite trupe.

El a relatat că i-a plăcut în special dansul Când lugarii Shaolin protejau Împăratul, o legendă care pune în lumină metodele ciudate de a consuma carne de către călugării Shaolin, aspect unic între călugării buddişti, pentru care carnea a fost un aliment interzis timp de secole.

"Mi-a plăcut asta. Mi-a plăcut foarte mult şi scena cu căpcăunul care mânca oameni."

Ultima scenă descrisă este un dans bazat pe o poveste din opera clasică chineză Călătorie în Occident.

"Mi s-a părut interesant şi mi-a plăcut modul în care au fost îmbinate dansul şi efectele vizuale. Interacţiunea dintre oameni a fost şi ea destul de interesantă. "

De asemenea, lui Gike i-a plăcut Orchestra Filarmonică unică a Shen Yun, care include şi multe instrumente chineze tradiţionale.

"E grozav, muzica live este întotdeauna bună. Eu sunt muzician, aşa că îmi place muzica live. "

Gike cântă acum la chitară bas într-o formaţie de rock, dar a crescut cântând la clarinet bas şi a făcut parte dintr-o formaţie cu instrumente de suflat. El a apreciat combinaţia inovatoare de instrumente a orchestrei Shen Yun.

"Cred că ceea ce fac este foarte eficient - foarte eficient. Cred că ele se potrivesc bine unele cu altele. ... Ei cântă foarte bine şi îmi place compoziţia. "

El a spus că soliştii vocali bel canto ai Shen Yun au voci foarte deosebite. Cântăreţii sunt unici prin faptul că pot cânta versuri chineze în stilul de operă bel canto.

Informaţii de Lisa Ou şi Matthew Little.

Shen Yun Performing Arts cu sediul la New York are trei companii ce efectuează turnee în jurul lumii. Compania Shen Yun din New York a susţinut trei spectacole în Hamilton, pe 12-13 ianuarie, şi se îndreaptă acum spre Toronto pentru cinci spectacole, între 17-20 ianuarie, încheind turul în estul Canadei. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură