Gala Academiei de Film Europene: Tudor Giurgiu, premiat pentru cel mai bun scurtmetraj

(photos.com)
Cristina Boiangiu
02.12.2012

Filmul "Superman, Spiderman sau Batman", al regizorului Tudor Giurgiu, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta.

Pentru acest premiu au mai fost nominalizate scurtmetrajele: "Demain, ca sera bien", de Pauline Gay, "Two Hearts", de Darren Thornton, "Miten Marjoja Poimitaan", de Elina Talvensaari, "L'Ambassadeur et moi", de Jan Czarlewski, "Im Freien", de Albert Sackl, "Csicska", de Attila Till, "Villa Antropoff", de Vladimir Leschiov şi Kaspar Jancis, "Sessiz", de Rezan Yeşilbaş, "Manha de Santo Antonio", de Joao Pedro Rodrigues, "Back of Beyond", de Michael Lennox, "Titloi Telous", de Yorgos Zois, şi "Einspruch VI", de Rolando Colla.

Tudor Giurgiu a mulţumit pentru premiu şi a amintit, pe scenă, că a primit distincţia de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

"Este grozav că (premierea, n.r.) se întâmplă astăzi. Mi-ar plăcea ca politicienii să fie mai sensibili la problemele noastre, pentru că avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multă susţinere", a declarat Tudor Giurgiu.

"Superman Spiderman sau Batman" este povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său, porneşte pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Scurtmetrajul a mai fost premiat cu medalia de aur la Manhattan Short, la Kaliber 35 Munich Internaţional Film Festival, la Aspen Shortfest şi ar putea fi nominalizat la premiile Oscar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor