Gaţcan ar putea reveni în Parlament. Litvinenco: Penibilitatea nu are superlativ în Legislativul actual

Litvinenco afirmă că în situaţia actuală R. Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate pentru a scăpa ţara de toţi „dodonii şi plahotniucii” pentru că, în esenţă, sunt una şi aceeaşi.
Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
08.07.2020

Penibilitatea nu are superlativ în Parlamentul actual al Republicii Moldova, afirmă deputatul PAS Sergiu Litvinenco referindu-se la cazul lui Ştefan Gaţcan, amintind că acesta a fost ales din partea PSRM ulterior declarând public că părăseşte fracţiunea socialiştilor şi pleacă la Pro Moldova.

Mai mult, Gaţcan a depus cerere de demisie din Parlament. S-a elaborat proiect de hotărâre a Legislativului, iar Comisia juridică a aprobat raport pozitiv. În Parlament demisia nu a fost examinată şi acceptată, întrucât nu a fost şedinţă.

„Acum, din câte se aude, deputatul neafiliat şi demisionar Gaţcan ar putea fi prezent mâine în plen pentru a asigura cvorumul necesar pentru angajarea răspunderii Guvernului PSRM”, scrie deputatul PAS pe pagina sa de Facebook, menţionând că din acest motiv este nevoie de alegeri parlamentare anticipate. „Să scăpăm ţara de toţi dodonii şi plahotniucii pentru că, în esenţă, sunt una şi aceeaşi.”

După trei şedinţe eşuate din cauza boicotului Opoziţiei, guvernarea de la Chişinău insistă pe includerea pe agenda legislativă a angajării răspunderii Guvernului pe cele patru proiecte de lege însă Opoziţia insistă în continuare ca proiectele respective să fie adoptate de Parlament prin procedură obişnuită.

Deputatul Ştefan Gaţcan a declarat pentru presa din România că va reveni în Parlament şi va face declaraţii importante referitor la cazul său. Jurnaliştii de la „Ziarul de Iaşi” au scris că Gaţcan a stat ascuns o săptămână la hotelul Internaţional din Iaşi, împreună cu soţia şi cei doi copii.

Chiar dacă statutul lui Ştefan Gaţcan nu este clar, prin prezenţa acestuia la şedinţa Parlamentului de joi, alături de toţi deputaţii PSRM şi PDM, precum şi cu votul independentului Alexandr Oleinic, ar putea fi asigurat cvorumul şi votarea pentru angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectele de lege ce ţin de rectificarea bugetului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor