Generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, ridicati de politie

Epoch Times România
17.10.2008

Generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, condamnati la 15 ani de detentie pentru revolutia din decembrie 1989 de la Timisoara, au fost ridicati, miercuri dupa-amiaza, de politistii bucuresteni, care au pus in executare mandatul emis de instanta militara.

Politia de la Serviciul urmariri din Politia Capitalei au misiunea de a pune in executare mandatele de incarcerare ale generalilor Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu, condamnati la cate 15 ani pentru reprimarea revolutionarilor timisoreni.

Cei doi doi vor fi dusi la Politia Capitalei, pentru intocmirea formalitatilor in astfel de situatii, dupa care vor fi dusi la penitenciar, cel mai probabil la Jilava, care este inchisoare de tranzit.

Dupa ce a fost ridicat de polititsi de la domiciliu, Mihai Chitac a declarat ca adevarul despre revolutie il cunosc doar istoricii. Intrebat ce va face, Chisac a spus: "Ce pretind legile".

Generalul Victor Athanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani de detentie in dosarul revolutiei de la Timisoara, a fost ridicat, miercuri seara, dupa conferinta de presa, de politistii de la Serviciul Urmariri de la Politia Capitalei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, generalul Stanculescu a fost dus la sediul Politiei Capitalei, iar dupa efectuarea formalitatilor necesare in astfel de cazuri, el va fi transportat, impreuna cu Mihai Chitac, la Penitenciarul Jilava, un penitenciar spital, ambii condamnati avand probleme de sanatate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor