Generalul Coldea, decorat de ambasadorul Franţei cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului

Generalul Coldea, decorat de ambasadoul Franţei. (SRI)
Loredana Diacu
10.09.2015

Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, a fost decorat, joi, de ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului.

Potrivit unui comunicat remis de Serviciul Român de Informaţii, aceasta este prima decoraţie acordată de statul francez unui ofiţer SRI.

La rândul său, Ambasada Franţei a precizat că distincţia recompensează parcursul lui Florian Coldea "marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi şi euroatlantici", relatează Agerpres.

"Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franţei, ţară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanţei acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate şi de drept, valori pe care le împărtăşim toţi", a declarat Francois Saint-Paul.

Redăm comunicatul SRI pe tema decorării generalului Coldea.

"Joi, 10 septembrie, domnul general-locotenent Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a fost decorat cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului, distincţie oferită de Preşedintele Franţei pentru merite deosebite ale personalităţilor din mediul public, militar, academic.

Aceasta este prima decoraţie a statului francez, în istoria colaborării profesionale dintre serviciile româneşti şi cele franceze, oferită unui ofiţer al Serviciului Român de Informaţii.

Distincţia a fost înmânată de Excelenţa Sa dl. Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franţei în România, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ambasadei Franţei, în prezenţa unor distinşi invitaţi, parteneri din instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului, a directorului SRI, a membrilor de familie şi ai reprezentanţilor mediului academic şi societăţii civile, ai colegilor şi colaboratorilor", informează SRI.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor