Geoană: Antonescu s-a trezit că i-ar place independenţa Justiţiei

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)
Epoch Times România
05.10.2013

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, că preşedintele PNL Crin Antonescu s-a "trezit" să spună că îi place independenţa Justiţiei la foarte puţin timp după ce a atacat magistraţii şi a acuzat DNA că face dosare doar pentru PNL, el considerând că nu este diferenţă între Antonescu şi Băsescu.

"După ce ani de zile a atacat cu voioşie magistraţii, după ce acuza, în urmă cu câteva zile doar, DNA că face dosare doar membrilor PNL, Crin Antonescu s-a trezit astăzi să ne spună că îi place independenţa justiţiei. Pur si simplu nu este credibil", a afirmat Geoană.

Fostul lider PSD a susţinut că nu există nicio diferenţă între Antonescu şi Băsescu pentru că ambii abordează acest subiect al Justiţiei pentru a-şi promova interese politicianiste.

"Nu există nicio diferenţă între Crin Antonescu şi Traian Băsescu, amândoi jucându-se cu subiectul Justiţiei pentru a-şi promova interesele politicianiste. Justiţia nu are nevoie de un pact naţional al oamenilor politici pentru a fi independentă, ci trebuie lăsată pur si simplu în pace. Să lăsăm CSM să-şi facă treaba!", a spus Geoană.

De altfel, şi Ilie Sârbu, liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, a afirmat despre Crin Antonescu că îi place să dea lecţii şi se manifestă ca un suprapreşedinte: "Crin a ieşit să dea lecţii tuturor. Cel mai grav atac a fost cel de astăzi. Acum, deodată, s-a plasat deasupra tuturor încercând să medieze asupra instituţiilor statului. De pe ce poziţie? Că cea de preşedinte al Senatului nu-i permite. Ciolanul e bun. Suntem la guvernare, ne place să avem miniştri, prefecţi, dar când e vorba de şeful Guvernului, chiar dacă a greşit Victor Ponta, noi suntem altfel. A putut cineva să creadă ce a spus Crin Antonescu azi sau e o chestie electorală?

Crin Antonescu e un fel de suprapreşedinte. Am văzut un alt Traian Băsescu în această declaraţie. Ce fel de proiecte comune mai poate avea USL? Că încredere nu mai există".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor