Geoană îndeamnă la revoluţie: PSD-işti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi din mâinile triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Exclus din partid cu o zi în urmă, pesedistul Mircea Geoană a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut apel la membrii PSD "adevăraţi" să-şi ia partidul înapoi, prin vot, din mâinile "triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea", o frăţie a banului care promovează corupţia şi nu reprezintă stânga adevărată.

"Se pare că am devenit un fel de exclus de serviciu în PSD. Ponta e micul Kim (referire la liderul comunist nord-coreean, Kim Jong-un - n.r), nu micul Titulescu. Ponta a explicat în sfârşit motivul pentru care am fost exclus din partid în condiţiile în care a pierdut într-o manieră catastrofală alegerile prezidenţiale: "eu şi cu dl Geoană nu gândim la fel”. Are dreptate, eu nu fac parte din frăţia banului Ponta-Ghiţă-Dragnea, nu cred că cei care gândesc diferit trebuie să fie eliminaţi pentru că devine un rival într-un viitor Congres", a precizat Mircea Geoană, citat de b1.ro.

„Bogat şi corupt a devenit noua deviză a PSD-ului condus de traiada Ponta-Ghiţă-Dragnea. Aceasta nu este stânga adevărata, nu este ceea ce aşteaptă de la noi milioane de români”, a adăugat senatorul.

Pentru a salva partidul din ghearele "triadei", liderul PSD face apel la cei 400.000 de membri PSD care vor trebui în curând să voteze alegerea preşedintelui formaţiunii.

"PSD-işti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi! Statutul partidului spune că preşedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid. 400 mii veţi avea dreptul să vă alegeţi viitoarea conducere şi viitorul partidului. E un moment complicat şi periculos pentru partid. Dacă veţi dori să pun din nou umărul pentru viitorul partidului o voi face", a precizat acesta.

Mircea Geoană le-a transmis pesediştilor că, dacă nu vor ridica vocea şi dacă nu îşi vor cere dreptul, atunci va trebui să fie construită o nouă platformă a unei stângi moderne democratice care ascultă de vocea străzii, iar "oamenii străzii au spus stop corupţiei, mesajului anti-UE, anti-justiţie şi anti-americani".

"Vor să confişte partidul şi să aplice planul B, creat deja când anticipau că vor pierde (alegerile prezidenţiale - n.r.): excluderea a tot ce înseamnă rival şi competiţie în partid. Această formulă ne conduce spre sinucidere şi atunci vom fi obligaţi să dăm un alt răspuns, o platformă modernă, pentru că eu de convingerile mele de stânga nu mă dezmint. Voi fi obligat să duc steagul stângii româneşti mai departe, pe o platformă civică care să reprezinte o şansă la acest conglomerat", a mai precizat senatorul.

Guvernarea PSD nu va mai dura mult pentru că lumea migrează către o majoritate în jurul lui Klaus Iohannis, urmând ca noua majoritate să îşi impună propriul guvern.

"Dacă oamenii vor prefera să se sincuidă împreună cu triada Dragnea-Ponta-Ghiţă suntem obligaţi să dăm un răspuns pentru o stângă modernă. Preferinţa mea e să dăm PSD-ului o şansă să meargă mai departe, nu un PSD social-liberal, ci social-democrat. Nu voi contribui deliberat la căderea unui guvern PSD chiar dacă Ponta nu merită să fie şeful PSD", a mai adăugat acesta.

Trei pesedişti cu nume grele - Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova - au fost excluşi joi din partid, liderul formaţiunii Victor Ponta afirmând că s-a luat această decizie pentru că aceştia au gândiri diferite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne