Mircea Geoană: Victor Ponta a obţinut excluderile din partid prin şantaj

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

Epurat joi din PSD, Mircea Geoană acuză că premierul Victor Ponta a obţinut excluderea sa şantajându-şi colegii cu plecarea de la guvernare dar şi că acesta a vrut să elimine un posibil contracandidat la conducerea partidului:

„E cel puţin ironic sau absurd sau comic care face că atât în 2009, fie că am câştigat sau pierdut la distanţă mică, eu sunt dat afară din partid, iar după 5 ani Victor Ponta pierde catastrofal, tot eu sunt dat afară din partid. E fie Coreea de Nord, fie Caragiale. Dacă prima dată eram nervos, m-am repezit la ei, acum pur şi simplu nu am habar de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am stat 6 ore fără să vorbească o secundă, nu a fost o conversaţie cu privire la cauzele care au condus la această catastrofă pentru PSD. Şase ore pentru excluderile din PSD, pe care Victor Ponta le-a obţinut prin şantaj, el a obţinut acest vot şantajând cu plecarea de la guvernare. De ce ţi-e frică nu scapi. Dacă în capul lui Ponta a fost în cap să elimine un posibil contracandidat la congres îi spun că decontul pentru catastrofa la prezidenţiale nu scapă. Guvernarea nu mai durează atât de mult. Pentru mine cale de întoarcere între mine şi Victor Ponta şi Dragnea nu mai există”, a declarat Mircea Geoană, joi, după şedinţa PSD, la Jocuri de Putere.

Reamintim că şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD s-a transfomrat într-o execuţie a trei personaje care dăunau imaginii premierului şi a PSD. Astfel, au fost scoşi din partid Mircea Geoană, un etern critic al premierului, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, personaj care a încercat să bată atât jurnalişti cât şi un coleg de partid şi Dan Şova, cel care pentru a prelua şefia partidului în detrimentul lui Liviu Dragnea (în ideea că premierul se alegea la Cotroceni) era dispus să îl ajute pe Viorel Hrebenciuc cu iniţierea unui demers legislativ în scopul graţierii şi amnistierii unor pedepse.

Imediat după excluderea din partid, exprimându-şi amărăciunea, Geoană acuză că PSD-ul nu are nicio şansă de reformare câta vreme este condus din umbră de Iliescu şi Năstase.

"Au pus in fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter, cu un ton suburban. Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective, nu am văzut niciodată atât de puţină decenţă în relaţiile din partid", a precizat Mircea Geoană, exclus la scurtă vreme după ce criticase plecarea premierului Ponta în Dubai, alături de Sebastian Ghiţă, personaj pe care Vanghelie îl acuză că a pus paparazzi pe urmele lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne