Giorgio Armani îşi crează propria fundaţie

Giorgio Armani a făcut un pas important pentru a "proteja" viitorul imperiului său, dorind ca acesta să rămână în continuare priviligiat în industria modei.
Designerul italian Giorgio Armani
Designerul italian Giorgio Armani (www.succes.com)

Designerul a confirmat într-un interviu pe site-ul specializat WWD, că şi-a creat propria fundaţie pentru a-şi proteja patrimoniul. „Am decis să creez fundaţia Giorgio Armani cu scopul de a colabora la dezvoltarea unor proiecte de interes public şi social”, explică el. Cu acest pas, Armani doreşte să „protejeze activele Armani Group” şi să se asigure că acestea rămân stabile în timp. De asemenea, el vrea să aibă „garanţia” păstrării unor principii care sunt importante pentru el, cum ar fi autonomia, independenţa, etica, integritatea şi onestitatea.

„De asemenea, este important să se continue dezvoltarea brandului Armani, iar acest lucru este susţinut cu investiţii adecvate, gestionare prudentă şi utilizarea limitată a datoriei, precum şi o politică atentă a achiziţiilor”, explică el în interviu. Odată cu crearea fundaţiei sale, designerul pune punct unor zvonuri care au început în ianuarie 2014, după ce a subliniat că apreciază această posibilitate pentru că „nu am vrut să las probleme pentru cei care vin după mine”.

Armani renunţă la piei de animale

Armani a anunţat că renunţă la pieile de animale în colecţiile de toamnă-iarnă 2016-2017.

„Sunt mândru să anunţ că Grupul Armani, renunţă să folosesască piei de animale. Progresul tehnologic a făcut posibil, cu timpul, să se ajungă la noi alternative ce au dus ca pieile de animale să nu mai fie necesare. Continuând procesul ce l-am iniţiat acum câţiva ani, firma mea face acum un pas important reflecând cu atenţie la problemele animalelor şi ale mediului ambiant.”

Designerul a abandonat folosirea pieilor de animale în colecţiile sale după ce a avut diverse reuniuni de lucru cu Coaliţia Internaţională Fur Free Alliance, ce deţine peste 40 de organizaţii în întreaga lume şi luptă împotriva comerţului cu piei de animale. Firma italiană se alătură altor case de modă care au renunţat să folosească piei de animale în colecţiile lor ca: Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Calvin Klein sau Stella McCartney. Aceasta din urmă nu a folosit niciodată, de la înfinţarea firmei sale, ţesut de provenienţă animală.

„Armani a fost şi este un mare nume în industria modei şi acest anunţ este o dovadă că inovaţia şi compasiunea reprezintă viitorul în modă”, au asigurat cei de la Fur Free Alliance.

Giorgio Armani este unul dintre cele mai importante branduri din industria modei. Firma s-a înfiinţat în 1975, în Milano, şi este controlată 100% de designerul acesteia, care în 2015 a realizat vânzări de 6.650 milioane de euro.