"Glumiţe" pesediste. PSD Cluj îi trimite lui Orban bani şi conserve. "Trimitem şi sarmale, şoşoni şi chiloţi dinamo dacă e nevoie"

(PSD Cluj/Facebook)

Liderul PSD Cluj, Liviu Alexa, politician renumit pentru derapajele sale verbale şi atacurile la adresa presei, a anunţat vineri că organizaţia pe care o conduce i-a trimis premierului Orban un pachet şi 100 de lei, la sugestia unui pensionar. Gestul sarcastic are loc în contextul în care Ludovic Orban şi-a publicat declaraţia de avere din care reiese că în ultimul an a avut un venit lunar net de 3.113 de lei.

“În această dimineaţă, prin intermediul unui curier, filiala PSD Cluj a trimis un mic pacheţel cu alimente, bani, produse cosmetice şi cărţi către domnul Ludovic Orban, premierul României, despre care am aflat cu îngrijorare că trăieşte doar cu 3000 de lei pe lună. Propunerea de întrajutorare a venit din partea domnului Marinel Bagacean, pensionar, membru vechi al PSD Cluj, care ne-a atras atenţia că nu putem sta nepăsători în faţa problemelor de viaţă ale unui om năcăjit cum e domnul Ludovic Orban care, dovedind un spirit de sacrificiu enorm, din puţinul pe care îl avea, a donat la partid în campanie şi 17000 de lei, adică jumătate din venituri, trăind în post şi smerenie tot anul”, a susţinut Liviu Alexa, pe Facebook.

Alexa a mai afirmat, în aceeaşi notă de sarcasm, că “sperăm să îi ajungă cele trimise până când îşi va lua leafa de premier”, adăugând că, în cazul în care va fi nevoie, “mai trimitem şi sarmale, şoşoni şi chiloţi dinamo, ca să treacă cu bine domnul premier această iarnă şi să facă cât mai repede bugetul”.

În fotografia postată de PSD Cluj alături de mesajul său ironic, se pot vedea o bancnotă de 100 de lei, un spray, câteva conserve de fasole, năut şi sardine, o cutie cu hribi şi o carte cu titlul “Depresia în 60 de întrebări, cum să o depăşim”.

Reamintim că prim-ministrul liberal şi-a publicat, pe pagina web a Guvernului, declaraţia de avere “la zi”. Potrivit datelor din document, în anul fiscal 2018, Ludovic Orban a avut un venit de 37.356 RON, ceea ce ar însemna 3113 RON venit lunar net.

De asemenea, Orban a atras atenţia, miercuri seara, că nu s-a îmbogăţit de pe urma funcţiilor publice deţinute, fiind “un om foarte modest” care nu are “aplecare spre a trăi pe picior mare”.

“Da (am trăit în ultimul an cu un venit de 3.000 de lei pe lună - n.r.). Dar asta e problema dumneavoastră? Deci uitaţi-vă în declaraţia de avere. Şi declaraţia de avere spune totul despre cariera mea în viaţa publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obţin venituri care nu mi se cuvin şi vă spun limpede că de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deţinut funcţii publice. Şi credeţi-mă că din indemnizaţiile pe care le primeşti din funcţiile publice nu te poţi îmbogăţi. Cel mult, poţi să ai un trai decent”, a precizat prim-ministrul. Detalii aici.