Gordon Brown cere imperios Chinei şi SUA să se alăture efortului global împotriva virusului Wuhan

Proiectul globalist prinde contur
Fostul premier britanic Gordon Brown.
Fostul premier britanic Gordon Brown. (Christopher Furlong / Getty Images)

Fostul premier britanic Gordon Brown, care acum câteva săptămâni a ajuns în paginile ziarelor după ce a cerut, înaintea unei întâlniri G7, formarea unui guvern mondial care să administreze criza produsă de pandemia virusului Wuhan, i-a "provocat" pe Donald Trump şi Xi Jinping să recunoască „urgenţa mortală” şi să se alăture unui proiect globalist pentru a ajuta ţările sărace să combată virusul Wuhan, avertizând cele mai mari două economii ale lumii că strategiile pe care le urmează vor ajunge la un eşec.

Fostul premier - care s-a ales cu un renume prost după ce a orchestrat răspunsul internaţional la criza financiară mondială din 2008-09 - a declarat că Washingtonul şi Beijingul nu îşi pot permite să lipsească din efortul multilateral destinat strângerii unui fond de 8 miliarde USD menit consolidării sistemelor de sănătate în ţările în curs de dezvoltare.

„Este o întâlnire a întregii generaţii cu destinul. Nimeni nu poate fi cu adevărat în siguranţă, decât dacă boala este combătută oriunde a luat amploare", a afirmat Brown.

„Dacă vrem să oprim acest lucru, intervenţiile noastre vor fi tot atât de eficiente cât cea mai slabă legătură a lanţului global."

Brown, prim-ministru laburist între 2007 şi 2010, a contribuit la organizarea unei conferinţe virtuale lunea viitoare şi a convins şapte finanţatori importanţi - Marea Britanie, UE, Franţa, Germania, Japonia, Norvegia şi Arabia Saudită - să participe.

Summit-ul a fost convenit în urma unei scrisori recente - semnată de 200 de economişti, profesionişti din domeniul sănătăţii, foşti preşedinţi şi prim-miniştri - cerând o cooperare mondială mult mai mare.

Brown a adăugat că lumea este într-un moment de „viaţă sau moarte” şi că este vital ca SUA şi China să sprijine planul de a plăti pentru vaccinuri, kituri de testare şi tratamentele din ţările în curs de dezvoltare.

Treizeci şi patru de ţări din Africa cheltuiesc mai puţin de 200 USD pe cap de locuitor anual pentru asistenţă medicală, iar fostul premier a declarat că au nevoie de ajutor pentru îmbunătăţirea sistemelor de sănătate.

„Sănătatea fiecăruia depinde de sănătatea tuturor. Soluţiile locale sunt bune doar dacă răspunsul global este bun”, a afirmat Brown.

„În acest scop, trebuie să scoatem în afara legii 'naţionalismul medical' care pare să se instaleze. Restricţionarea noilor vaccinuri ce îi avantajează pe cei care îşi pot permite va condamna milioane de oameni să suporte mai multe valuri ale bolii. De asemenea, trebuie să oprim pirateria medicală, prin care, în loc să se alăture efortului internaţional coordonat pentru a creşte oferta generală, câteva ţări caută, prin orice mijloace, să monopolizeze kiturile de testare, ventilatoarele şi echipamentele de protecţie personală".

Până în prezent, ţările sărace nu au fost la fel de grav afectate de pandemie ca ţările avansate, dar ONU a estimat că virusul Wuhan ar putea costa între 300.000 şi 3 milioane de vieţi în Africa.