Graţierea corupţilor. Dragnea susţine că va cere respingerea amendamentelor lui Şerban Nicolae

Şerban Nicolae, şef al Comisiei Juridice din Senat, a propus graţierea corupţilor, demers care nu ar beneficia de susţinerea partidului, dă asigurări preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că le va solicita colegilor săi de partid să voteze împotriva iniţiativei lui Şerban Nicolae care vizează graţierea corupţilor, informează Agerpres.

Întrebat dacă le va cere colegilor, explicit, să voteze împotriva amendamentelor iniţiate de Şerban Nicolae, Dragnea a replicat: "Da! Răspunsul este da. E simplu".

Liderul PSD a mai precizat că nu există un curent sau un număr mare de membri nemulţumiţi de modul în care cum conduce partidul.

"Vorbind serios, nu există un curent sau un număr mare, în schimb, chiar dacă unii colegi pot fi deranjaţi sau se pot supăra, nu putem să sperăm că vom avea un parcurs politic corect în acest mandat, dacă nu există oarecare rigoare în activitatea parlamentară şi în iniţiative legislative.

Orice parlamentar are drept de iniţiativă legislativă, dar este nevoie de o minimă condiţie, ca înainte să o depună, să o prezinte la grup, să vadă dacă cumva poate grupul susţine şi poate grupul ajută să formuleze textele în concordanţă cu rigorile legislative. Asta nu au aflat acum colegii mei parlamentari. Am discutat atunci când am făcut listele şi niciunul dintre ei nu a refuzat, nu a fost nimeni care a spus că dacă i se pune această condiţie îngrozitoare, el nu acceptă să-i semnez eu lista de candidaturi", a precizat Dragnea.