Grecia anchetează un posibil complot de asasinat vizându-l pe fostul premier Karamanlis

Epoch Times România
15.03.2012

Procurorii greci au deschis o anchetă cu privire la un presupus complot abandonat de a-l asasina pe fostul premier Kostas Karamanlis, în urma unui acord privind South Stream.

Karamanlis, care a fost premier între 2004 şi 2009, ar fi fost vizat de complot pentru că a permis Greciei să se alăture proiectului South Stream în 2008.

Parchetul a decis că există suficiente dovezi pentru a deschide urmărirea penală, după ce a interogat martori din poliţia elenă, din serviciile secrete şi gărzi de corp ale lui Karamanlis.

Nu au fost numiţi suspecţi.

Atacul ar fi fost pregătit de serviciile secrete ale unei ţări neprecizate, aliată a Greciei. Complotul a fost abandonat, însă, după ce serviciile secrete ruse au aflat de plan şi l-au avertizat pe Karamanlis.

Atacul ar fi fost pregătit de serviciile secrete ale unei ţări neprecizate, aliată a Greciei.

Procurorii vor analiza şi informaţii potrivit cărora aceiaşi conspiratori s-au aflat în spatele revoltelor de stradă din 2008 din Grecia, izbucnite după ce un adolescent a fost ucis, din greşeală, de un poliţist.

Karamanlis, în vârstă de 55 de ani, moştenitor al unei dinastii politice cunoscute în Grecia, a intrat într-un con de umbră după ce a pierdut alegerile legislative din 2009.

El nu a comentat informaţiile privind presupusul complot de asasinat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor