Grecia: O insulă privată nelocuită va fi în curând vândută la licitaţie

O insulă privată grecească nelocuită, situată în nordul Mării Egee, va fi vândută la licitaţie în luna septembrie (SAKIS MITROLIDIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.07.2013

O insulă privată grecească nelocuită, situată în nordul Mării Egee, va fi vândută la licitaţie în luna septembrie, a anunţat miercuri societatea responsabilă cu organizarea acestei vânzări, cu sediul la Salonic, relatează AFP.

"Preţul iniţial al acestei insule, care face parte din grupul de insule Spalathronisia şi care se află la 500 de metri în largul coastei zonei turistice Halkidiki (nord), este de 10 milioane de euro", a afirmat societatea într-un comunicat (www.antiqueshouse.gr).

Suprafaţa insulei este de aproximativ 10,4 hectare, se menţionează în comunicat.

Ca urmare a crizei financiare fără precedent pe care o traversează Grecia de patru ani, proprietarii privaţi ai insulei nelocuite încearcă să o vândă din cauza creşterii impozitelor imobiliare decise de guvernul grec care speră astfel să-şi sporească veniturile.

În luna martie, mass-media elenă a relatat despre cumpărarea a şase insule greceşti de către emirul Qatarului, Hamad ben Khalifa Al Thani.

O lună mai târziu, moştenitoarea magnatului grec Aristotel Onassis, Athina, a negociat vânzarea către familia miliardarului rus, Dmitri Rîbolovlev, a insulei Skorpios din Marea Ionică.

Guvernul grec intenţionează de asemenea să exploateze aceste insule, adevărate bogăţii naturale, însă doar prin închirierea lor pe termen lung.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor