Grecia va trebui să reducă şi mai mult, susţine un raport

Membrii unei trupe de teatru în faţa Ministerului Sănătăţii în timpul unui protest împotriva reducerilor din sistemul de sănătate socială pe 13 martie.
Membrii unei trupe de teatru în faţa Ministerului Sănătăţii în timpul unui protest împotriva reducerilor din sistemul de sănătate socială pe 13 martie. (Louisa Gouliamaki / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
14.03.2012

În scopul îndeplinirii cerinţelor pentru planul de salvare sprijinit de Uniunea Europeană, Grecia va trebui să reducă încă 5.5% din PIB în 2013 şi 2014, potrivit unui raport exclusiv al Reuters.

Un raport al Comisiei Europene obţinut de Reuters arată că "previziunile actuale dezvăluie mari lacune fiscale în 2013-14."

"Prin urmare, importante reduceri suplimentare de cheltuieli vor trebui anunţate şi adoptate de Grecia în lunile următoare, în special când Grecia îşi va actualiza bugetul pe termen mediu în mai 2012," a adăugat raportul.

Grecia a instituit deja măsuri nepopulare de austeritate, inclusiv tăierea beneficiilor de stat, pensiilor şi a salariilor.

"O continuare a unei asistenţe financiare internaţionale foarte cuprinzătoare poate fi de aşteptat dacă punerea în aplicare a politicilor se îmbunătăţeşte", a declarat raportul.

"Hotărârea autorităţilor elene de a rămâne la politicile convenite va fi testată în următoarele luni, când măsurile de reducere a deficitului, pentru a elimina decalajul mare pentru 2013-2014, trebuie identificate."

Într-un raport recent, Transparency Internaţional a constatat că afacerile şi arenele politice din Grecia suferă din cauza unei corupţii răspândite, care va afecta probabil capacitatea ţării de a ieşi din stagnarea economică actuală.

Organizaţia a spus că Grecia are legi anticorupţie, dar nu le respectă. "[Grecia] are în vigoare legile potrivite, dar nu prea le aplică. Legea este încălcată, ilegalitatea este legalizată, iar angajamentele internaţionale de combatere a corupţiei sunt ignorate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor