Grindeanu, despre candidatura lui Negoiţă: Foarte ciudat acest anunţ cu o săptămână înainte de moţiune

Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor.
Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor. (Facebook)

Decizia primarului sectorului 3, Robert Negoiţă, de a candida la şefia PSD, a stârnit controverse în rândul social-democraţilor. Unul dintre apropiaţii premierului Victor Ponta, şeful PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că i se pare "foarte ciudat" acest anunţ cu o săptămână înainte de o moţiunea de cenzură.

"Mi se pare foarte ciudat acest anunţ, mai ales motivarea anunţului în care se face un atac, din punctul meu de vedere, direct la guvernare, la primul-ministru, şi mi se pare ciudat cu o săptămână înainte de o moţiune de cenzură. Lucrurile acestea cred că vor fi clarificate în perioada imediat următoare. Eu sper să nu fie jocuri în spate de alt tip. Cert este că inclusiv Robert Negoiţă a votat la Comitetul Executiv Naţional pentru rămânerea la guvernare, dar e ciudat acest anunţ.

Robert Negoiţă este membru PSD şi are dreptul să candideze dacă va îndeplini regulile stabilite în Comitetul Executiv Naţional. Nu asta e problema, candidatura lui Robert Negoiţă la şefia PSD, problema este cea legată de ceea ce vă spuneam mai devreme, moţiunea de cenzură, şi de faptul că aceste anunţuri şi această bulversare vine exact înaintea moţiunii de cenzură", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, preşedinte al PSD Bucureşti, a anunţat, marţi, că va candida pentru şefia PSD la viitorul congres al partidului.

"Este un moment important pentru România, este un moment crucial pentru PSD, cel mai mare partid din România, care este la Putere, are prim-ministru, este într-o situaţie delicată. Premierul a avut prima înfăţişare ieri într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă iar peste câteva zile avem alegeri. Cred că este nevoie de multă responsabilitate. Oamenii se aşteaptă de la noi la maturitate. PSD de fiecare dată a arătat-o. (...)

Doar în momentele grele se văd cei care au determinare, au curaj şi dorinţa de a ajuta la ieşirea din impas. Nu ne putem permite acţiuni sau opţiuni riscante. În consecinţă da, sunt decis să candidez pentru funcţia de preşedinte al PSD la scrutinul din 11 octombrie, pe care l-am stabilit ieri în Comitetul Executiv", a precizat Robert Negoiţă, la sediul PSD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.