Grindeanu se delimitează: Guvernul nu susţine graţierea faptelor de corupţie

Premierul Sorin Grindeanu a reacţionat la scurt timp după ce Comisia Juridică prezidată de Şerban Nicolae a decis să graţieze inclusiv fapte de corupţie - luarea de mită, darea de mită şi traficul de influenţă.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul nu susţine controversatele amendamente adoptate în cursul zilei de miercuri de Comisia Juridică din Senat care vizează graţierea faptelor de corupţie, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, premierul Sorin Grindeanu.

"Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului", scrie Grindeanu.

Graţie amendamentelor adoptate astăzi vor beneficia de graţiere condamnaţii definitiv care au comis următoarele infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.