Grupul italian Enel plănuieşte ieşirea companiei din România în 2023

(FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)

Strategia grupului italian de utilităţi Enel prevede ieşirea din România în 2023, potrivit unui document făcut public de companie cu ocazia unui eveniment anual al companiei, informează Economedia.

Grupul Enel şi-a prezentat marţi planul strategic pentru perioada 2023 - 2025, iar acesta include o “Repoziţionare strategică” şi un plan de vânzare de 21 de miliarde de euro.

Potrivit sursei citate, compania a transmis că ultimii trei ani au fost afectaţi de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice şi al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice.

“Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziţii energetice accelerate şi a digitalizării, alături de reproiectarea şi reechilibrarea lanţurilor de aprovizionare globale”, menţionează reprezentanţii Enel.

Planul prevede ieşirea din afaceri şi zone geografice care nu se pliază atât de bine pe strategia grupului.

“La finalul acestui program vom fi o companie mai simplă, mai agilă”, a afirmat CEO-ul şi directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace.

Grupul intenţionează să iasă de pe piaţa din România, dar şi din cea din Peru şi Argentina.

“Ieşim din România, vom ieşi din Peru şi Argentina”, a confirmat Alberto de Paoli, CFO-ul Enel.

De Paoli a subliniat că investiţiile din următorii 3 ani se vor concentra în ţările principale pentru grup, amprenta geografică a companiei se va schimba radical astfel că în Europa, firma se va concentra pe Italia şi Spania.