Guvernanţi ridicoli: francezilor li se cere să trimită mai puţine emailuri pentru a economisi electricitatea

Autorităţile franceze au găsit, printre altele, unele măsuri ciudate pentru economisirea energiei electrice la nivel naţional. Astfel, una dintre măsuri este aceea ca cetăţenii să nu trimită un număr mare de emailuri care să conţină fişiere mari ataşate.
(Captură Foto)

Sfatul „evitaţi să trimiteţi prea multe emailuri cu fişiere mari ataşate” se numără printre măsurile de economisire a curentului electric ce au fost sugerate publicului francez pentru a nu suprasolicita reţeaua naţională de electricitate în timpul gerului din această săptămână.

Franţa înfruntă temeri că un deficit naţional de energie electrică ar putea duce la pene de curent extinse.

Compania care administrează reţeaua naţională de electricitate (RTE) a avertizat că ţara ar putea ajunge la un nivel maxim de consum până joi, 19 ianuarie, în condiţiile în care populaţia încearcă să îşi menţină locuinţele încălzite.

Alte măsuri mai convenţionale includ: închiderea luminilor, calculatoarelor; reducerea temperaturii la termostat; şi evitarea utilizării maşinilor de spălat în timpul orelor de vârf.

RTE susţine că, prin „evitarea trimiterii unui număr prea mare de emailuri cu fişiere mari ataşate”, publicul poate economisi electricitate la centrele de date. În timp ce sunt la servici, francezilor li se cere să reducă luminozitatea monitoarelor lor şi să evite să „printeze cantităţi mari de hârtie”.

Pentru a fi la curent cu consumul de electricitate, francezii pot descărca o aplicaţie numită “Eco2mix” care îi alertează în privinţa perioadelor cu consum ridicat. RTE nu a explicat dacă utilizarea aplicaţiei ar putea duce de asemenea la o utilizare inutilă a electricităţii în centrele de date.