Iarna face ravagii în Europa

Cel puţin 20 de oameni au murit, iar temperaturile scăzute continuă să cuprindă continentul european.
(DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Gina Zaragiu
10.01.2017

Duminică, zece persoane au decedat din cauza frigului, în Polonia. Trupurile a trei imigranţi, doi irakieni şi un somalez, au fost găsite în apropierea graniţei turco-bulgare. Au fost înregistrate decese şi în Italia, Republica Cehă, Rusia şi Ucraina.

Din cauza condiţiilor meteorologice strâmtoarea Bosfor a fost închisă, transporturile maritime pe Bosfor fiind anulate din cauza ceţei şi a ninsorii care reduc vizibilitatea.

Traficul aerian a avut de suferit de asemenea. Astfel, în Turcia, din cauza ninsorilor care au acoperit vestul ţării compania aeriană Turkish Airlines a trebuit să anuleze luni 227 de zboruri naţionale şi internaţionale, mai ales dinspre Istanbul.

La Istanbul a fost suspendat şi transportul interurban de autobuze, din cauza stratului de zăpadă. În unele părţi ale oraşului stratul de zăpadă este de peste 50 de centimetri şi potrivit previziunilor ninsorile pot să dureze până joi.

Căderile masive de zăpadă şi fenomenele de îngheţ înregistrate în mai multe oraşe din regiunile Molise şi Puglia din Italia au determinat amânarea alegerilor locale, deoarece oficialităţile au cerut locuitorilor să rămână în case.

Organizaţia umanitară "Medici Fără Frontiere" a comunicat că este "foarte îngrijorată pentru miile de persoane vulnerabile de pe întreg continentul, aflate în pericol şi blocate în condiţii nedemne".

Specialiştii atenţionează populaţia să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată temperaturilor scăzute. Perioada de expunere la frig trebuie să fie limitată cât mai mult posibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor