Guvernul de la Berlin încearcă s-o aducă pe Iulia Timoşenko în Germania

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare (ALEXANDER PROKOPENKO/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
31.03.2012

Guvernul de la Berlin încearcă s-o aducă în Germania pe Iulia Timoşenko, aflată la închisoare şi a cărei stare de sănătate este gravă, a declarat un purtător de cuvânt al Executivului.

Guvernul vrea să o aducă pe Timoşenko în Germania pentru a putea fi tratată corespunzător.

Iulia Timoşenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de detenţie, pentru abuz în serviciu.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko nu este tratată corespunzător în închisoare, iar starea sa de sănătate este gravă, a declarat în februarie europarlamentarul ceh Zuzana Roithova.

"În loc să o trateze, i-au luat cârjele, au oprit administrarea de analgezice şi a fost supusă la interogatorii de câteva ore, solicitante. Este cu adevărat chinuită şi maltratată", a spus Roithova.

Oficialul a precizat că documente din noiembrie arată în mod clar că fostul premier are probleme în zona lombară şi că ar trebui să facă tratament, în special cu analgezice, şi să se odihnească la pat. De asemenea, ar trebui luată o decizie privind o eventuală intervenţie chirurgicală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor