Guvernul negociază vânzarea unui pachet de acţiuni Tarom. Care sunt cele 2 companii din Orient curtate [Observator]

Aeronave pe pista aeroportului
Aeronave pe pista aeroportului (Epoch Times România)

Guvernul Ciolacu negociază cu două companii celebre din Qatar şi Emiratele Unite vânzarea unui pachet de acţiuni TAROM, care nu a mai avut profit de 17 ani şi depinde de ajutoare europene pentru a evita falimentul. La schimb, arabii ar putea contribui la construcţia unui nou terminal, aici, pe Aeroportul Otopeni, relatează Observator News.

Premierul Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri se află zilele acestea într-o vizită de lucru în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit sursei citate, unul dintre peţitorii TAROM este Emirates Airlines, locul patru în topul mondial, cu 300 de avioane în flotă şi curse către 150 de oraşe din 85 de ţări. Ani la rând a primit titlul de cea mai bună companie aeriană din lume. Cealaltă companie cu care ar negocia Guvernul este Qatar Airways, care are 43.000 de mii de angajaţi, 200 de aeronave şi peste 170 de destinaţii internaţionale.

“Nu se pune problema de o privatizare propriu-zisă, la nivelul discuţiilor de la ora actuală e vorba doar de o mână de ajutor pe care ar putea să o dea Emirates sau Qatar”, a declarat Marius Popescu, fost purtător de cuvânt TAROM.

Negocierile durează de un an şi ar aduce avantaje ambelor părţi. Investitorii străini ar ajuta compania de stat să treacă pe profit de la anul, condiţie obligatorie pusă de Comisia Europeană pentru ajutorul de 80 de milioane de euro pe care l-a acordat TAROM, mai precizează Observator.

“TAROM ar veni cu nişte atu-uri, culmea, cu această poziţie extrem de bună, în Europa. Ei ar fi interesaţi să aibă un operator aerian european de tradiţie”, a continuat Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne