Harrison Ford: Dacă oamenii nu păstrează natura sănătoasă, nu vor supravieţui (video)

Campania "Natura vorbeşte" trage un semnal de alarmă privind protejarea mediului înconjurător, în speranţa că oamenii îşi vor schimba comportamentul faţă de natură. Harrison Ford interpretează rolul Oceanului.
Oceanul
Oceanul (Pixabay.com)

Conservation International a lansat campania "Natura vorbeşte" prin care transmite un mesaj puternic: Natura nu are nevoie de oameni, dar oamenii au nevoie de natură.

Conservation International a lucrat cu Audience Behavior Lab (ABL), o divizie a TBWA Media Arts Lab, pentru a crea campania sub conducerea creatoare a lui Lee Clow.

''Natura vorbeşte'' şi-a propus o serie de filme scurte, în care personajele principale sunt: Mother Nature (Mama Natură), Home (Acasă), Ocean (Oceanul), Water (Apa), Ice(Gheaţa), Rainforest (Pădurea Tropicală), Soil (Solul), Coral Reef (Recife de corali), Flower (Floarea), Redwood (Pădurea de conifere).

Natura vorbeşte prin vocile unor actori celebri, care s-au alăturat acestei cauze nobile: Julia Roberts, Reese Whiterspoon, Harrison Ford, Liam Neeson, Kevin Spacey, Edward Norton, Penelope Cruz, Robert Redford, Ian Somerhalder şi Lupita Nyongo.

Harrison Ford s-a implicat în activitatea organizaţiei în ultimii 20 de ani, în prezent fiind vicepreşedinte al bordului de conducere.

Lee Clow mărturisteşe că celebrul actor nu numai că a convins multe vedete să colaboreze pentru această cauză nobilă, dar, de asemenea, a muncit cu pasiune la realizarea campaniei.

Oceanul

Rolul oceanului în climatul nostru este adesea trecut cu vederea: absoarbe carbonul pe care oamenii l-au emis în atmosferă, dar îşi pierde rapid capacitatea sa de a absorbi mai mult. Apele calde vor perturba pescuitul şi vremea, iar creşterea nivelului mării erodează litoralul. Dacă sunt necontrolate, schimbările climatice vor transforma oceanele noastre într-o forţă de temut.

Mesajul transmis de Ocean prin vocea lui Harrison Ford :

"Cuprind cea mai mare parte din suprafaţa acestei planete. Fiecare fluviu, fiecare nor şi fiecare picătură de ploaie, totul se întoarce la mine. Într-un fel sau altul, fiecare fiinţă vie de aici are nevoie de mine. Eu sunt sursa. Oamenii nu sunt diferiţi. Nu le datorez nimic. Eu dau, iar ei iau. Dar pot să iau întotdeauna înapoi."

"Dar oamenii iau mai mult decât dau. Mă otrăvesc şi se aşteaptă să îi hrănesc. Dar aşa nu se mai poate continua. Dacă oamenii doresc să trăiască în armonie cu mine, trebuie să asculte atent: dacă nu păstrează natura sănătoasă, nu vor supravieţui."