Hellvig, audiat în comisia de specialitate din Parlament

Comisia Parlamentară pentru Controlul SRI îl va audia peste 8 zile pe Eduard Hellvig. Audierile au loc în contextul uriaşului scandal stârnit de acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă şi el, până nu demult, membru al respectivei comisii şi dispărut fără urmă în timp ce se întorcea de la un eveniment organizat de SRI.
Eduard Hellvig, noul director SRI
Eduard Hellvig, noul director SRI (Epoch Times România)

Eduard Hellvig va fi audiat de Comisia Parlamentară pentru Controlul SRI, în data de 25 ianuarie, temele de audiere fiind cazul Coldea şi bugetul SRI pe anul 2017, a anunţat preşedintele comisiei, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

"Am avut o primă şedinţă a Comisiei de control parlamentar al SRI. Am avut şi o discuţie şi am formulat apoi şi o adresă în care am solicitat conducerii SRI să fie prezentă pe data de 25 ianuarie la ora 11.00 la sala de şedinţe, cu două subiecte: subiectul numărul unu e legat de ce se întâmplă acum în spaţiul public, de cazul Coldea, şi subiectul numărul doi – legat de bugetul SRI pe anul 2017", a declarat Ţuţuianu, citat de Mediafax.

Adrian Ţuţuianu a mai precizat că a convenit cu directorul SRI să vină cu toate documentele care privesc cele două subiecte.

"Vom primi toate datele, toate informaţiile, inclusiv raportul comisiei de anchetă internă de la SRI (despre cazul Coldea, n.r.)", a susţinut senatorul PSD.

Reamintim că în cursul zilei de astăzi SRI a anunţat că Florian Coldea a cerut să fie trecut în rezervă, deşi comisia care a investigat acuzaţiile aduse de Sebastian Ghiţă a constatat "în urma unei investigaţii complexe şi meticuloase" că generalul nu a încălcat nici legea, nici regulamentele SRI.

Coldea a fost "cercetat" după ce Sebastian Ghiţă a susţinut că a petrecut mai multe vacanţe exotice împreună cu generalul şi familia lui. Acelaşi Ghiţă a afirmat ulterior, într-o nouă înregistrare video difuzată de România TV, că generalul Coldea este - la fel ca şi Codruţa Kovesi - ofiţer al unui serviciu străin.

Ghiţă are mai multe dosare penale pe rol şi încearcă să acrediteze ideea că acestea i-au fost fabricate.

Mai amintim că, potrivit digi24.ro, Adrian Ţuţuianu, votat de Parlamentul majoritar PSD şef al Comisiei pentru controlul SRI, are ceva probleme în justiţie şi a intrat în vizorul DNA în perioada când a condus Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Procurorii îl suspectează de ilegalităţi care ar fi fost comise în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne