Hillary Clinton va fi audiată în privinţa atacului din Benghazi şi a utilizării e-mailului privat

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Yana Paskova/Getty Images)

Avocaţii lui Hillary Clinton, candidată la alegerile prezidenţiale din 2016, au declarat luni că fostul secretar de stat doreşte să depună mărturie în faţa unui comitet special din Capitol Hill în legătură cu atacurile din Benghazi şi în legătură cu controversa ce planează asupra utilizării contului său privat de e-mail, susţine Internaţional Business Times.

Totuşi, Clinton va fi audiată o singură dată şi nu de două ori, aşa cum a cerut republicanul Trey Gowdy, preşedintele unui Comitet Special de Investigaţie ce analizează evenimentele în care au murit 4 soldaţi americani la consulatul american din oraşul libian Benghazi în septembrie 2012.

Gowdy a cerut ca Hillary Clinton să apară în faţa Comitetului în 18 mai pentru a depune mărturie în privinţa utilizării contului său privat de e-mail, în timp ce ocupa funcţia de secretar de stat, şi din nou în luna iunie pentru a răspunde la întrebările legate de atacul din Benghazi. Dar avocatul lui Clinton, David Kendall, a declarat că ea va răspunde tuturor întrebărilor, asupra ambelor subiecte, în timpul unei singure sesiuni – cea din 18 mai. Data rămâne să fie confirmată de Comitet.

Controversa cu privire la e-mailul lui Clinton a luat amploare în luna martie, când a fost dezvăluit faptul că aceasta şi-a folosit contul privat pentru a trimite corespondenţe legate de munca sa ca secretar de stat în perioada 2009-2013. S-a speculat că utilizarea contului privat de e-mail i-a permis lui Clinton să nu fie supusă Actului pentru Libertatea Informaţiei (Freedom of Information Act) lăsând în acelaşi timp o uşă deschisă pentru hackeri şi agenţiile străine de informaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe