Hotnews: Pe şantierul Facultăţii de Construcţii din Bucureşti nu sunt respectate regulile protecţiei în construcţii

Şantier (Pixabay.com)
Ana Ion
02.05.2024

​În România, s-au înregistrat 800 de accidente şi 38 de oameni au murit pentru că nu au purtat echipamente de protecţie, potrivit datelor oficiale. Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) se află în plin şantier în Bucureşti, mai multe clădiri ale sale urmând să fie consolidate, scrie hotnews.

Lucrările de la Universitatea Tehnică de Contrucţii din cartierul Lacul Tei, începute în urmă cu circa un an, sunt complexe, sunt dărâmate ziduri pentru a fi consolidată structura de rezistenţă, sunt construite noi etaje şi ridicate mansarde.

Pe acest şantier se află mulţi muncitori, de la firme de construcţii diferite. Hotnews.ro a monitorizat şantierul, de-a lungul mai multor săptămâni. Imaginile pe care le publicăm arată că mare parte dintre oameni lucrează la înălţime fără echipamente de protecţie.

799 de accidente şi 38 de morţi sunt consecinţa nepurtării echipamentului individual de Protecţie în ultimii 5 ani. Acestea sunt doar cazurile aflate în baza de date a Inspecţiei Muncii, conform unui răspuns al instituţiei pentru hotnews.ro.

Imaginile realizate de Hotnews.ro arată, de pildă, cum pe acoperişul unei mansarde proaspăt ridicate, lucrează muncitori fără niciun fel de protecţie, fără cască, fără frânghie, fără ham. Zi de zi, imaginea a fost aceeaşi: oameni muncind la înălţime fără echipamente de protecţie.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor