Idei de afaceri în Bucureşti. 50 de idei de afaceri de dezvoltat în Capitală

Idei de afaceri în Bucureşti
Idei de afaceri în Bucureşti (Facebook)

Diferenţele dintre Capitală şi oraşele de provincie s-au accentuat în ultimul timp, de la un an la altul. Bucureştiul are caracteristici economice specifice care îl deosebesc în raport economic de alte medii de afaceri din provincie şi unde se pot dezvolta idei de afaceri.

Economia Bucureştiului este centrată pe servicii şi industrie, aici având sediul cam o treime din numărul de firme din întreaga Românie.

Cum se traduc toate acestea când vine vorba de idei şi oportunităţi de afaceri? În primul rând totul este la o scară mai mare faţă de restul ţării.

O populaţie mai mare înseamnă un număr mai mare de consumatori, un volum crescut de aprovizionare (mai multe magazine alimentare, mai multe shaormerii, mai multe magazine vestimentare, etc.).

Printre cele mai de succes afaceri din Bucureşti se numără cele în domeniul IT. Aici, putem include noile aplicaţii care apar şi care ar putea aduce profit celor care aleg să le implementeze.

Educaţional vorbind, în Capitală sunt câteva dintre cele mai bune şi recunoscute facultăţi din ţară, astfel că încă din studenţie tinerii îşi pot deschide mici afaceri, care să le completeze veniturile. Despre astfel de mici afaceri am discutat într-un articol anterior.

În cele ce urmează vă vom prezenta cele mai profitabile idei de afaceri în Bucureşti.

1. Idei de afaceri în Bucureşti. Magazin online

Alegeţi o nişă pe care vreţi să acţionaţi, unde cererea este foarte mare şi construiţi un site drăguţ, comunicaţi non-stop cu clienţii dvs. şi totul o să meargă bine. Tehnologia este foarte avansată, va evolua tot timpul şi oamenii vor face absolut toate lucrurile online.

2. Idei de afaceri în Bucureşti. Farmacie

Acest tip de afacere nu o să pice niciodată, deoarece oamenii sunt dependenţi de medicamente. Dacă sunteţi curajos, puteţi deschide şi o farmacie online (nu există aşa ceva până acum, dar poate fi o idee bună).

3. Idei de afaceri în Bucureşti. Bijuterii handmade

Dacă vă pricepeţi la aşa ceva şi aveţi talent, nu ezitaţi să demaraţi o afacere în acest domeniu. Investiţiile sunt foarte mici, iar produsele se pot vinde online. Foarte multă lumea caută produse handmade.

4. Idei de afaceri în Bucureşti. Covrigării şi patiserii în apropierea staţiilor de metrou

O altă idee de afacere care pare profitabilă în Bucureşti este deschiderea unei covrigării/patiserii în locuri prin care circulă zi de zi o mulţime de oameni. În special, în apropierea staţiilor mijloacelor de transport în comun, acolo unde bucureştenii aşteaptă fie un autobuz fie un tramvai. Însă, cele mai potrivite zone pentru deschiderea unui astfel de magazin sunt cele din apropierea gurilor de metrou, acolo trec zilnic foarte mulţi oameni.

5. Idei de afaceri în Bucureşti. Servicii de îngrijire pentru animale

Este bine cunoscut faptul că sunt foarte mulţi bucureşteni care au animale de companie, dar şi locuri de muncă solicitante care îi împiedică să îşi scoată animalele afară de mai multe ori pe zi. În aceste condiţii, o idee bună ar fi realizarea unei firme care să se ocupe de îngrijire animalelor în timpul zilei, atunci când stăpânii nu îşi pot scoate câinii afară.

6. Idei de afaceri în Bucureşti. Cantine pentru corporatişti

În zilele noastre, locurile de muncă sunt foarte solicitante, iar un angajat ajunge să îşi petreacă la muncă, în unele cazuri, mai bine de opt ore. În aceste condiţii, oamenii nu mai au timp să gătească ori să îşi aducă la muncă mâncare şi deseori aleg să ia prânzul la restaurantele ori cantinele din apropierea biroului. Astfel, deschiderea unei cantine în apropierea unor turnuri cu birouri poate fi una dintre cele mai reuşite idei de afaceri.

Cele 6 idei de afaceri sunt doar printre puţinele pe care le-am dezvoltat în câteva cuvinte, însă posibilitatea şi diversitatea este mult mai mare.

Alte idei de afaceri în Bucureşti profitabile

7. Curăţătorie covoare

8. Curăţătorie geamuri

9. Spălătorie auto

10. Firmă design şi amenajări interioare

11. Închirieri costume tematice

12. Magazine second-hand

13. Agenţie de bone

14. Agenţie de menajere

15. Aranjamente florale

16. Servicii de corectare şi editare documente

17. Servicii de traducere în şi din diferite limbi

18. Florărie cu livrare la domiciliu

19. Închirieri biciclete

20. Firmă de editare video şi animaţie

21. Vânzare de produse de lux (de la mobilier la vinuri, trabucuri, ciocolată etc.)

22. Asistent virtual (este un fel de asistent manager la distanţă pentru persoanele care desfăşoară cea mai mare parte a activităţii lor pe Internet)

23. Firmă de contabilitate

24. Tricouri personalizate (sau alte obiecte personalizate gen căni, pixuri etc.)

25. Firmă de planificări de nunţi şi botezuri.

26. Servicii de web design sau/şi SEO (acestea încă merg pentru că, pe piaţa din România, lumea încă nu prea le are cu calculatorul)

27. Servicii de social media

28. Firmă de petreceri pentru copii

29. Firmă de dezvoltare de aplicaţii pentru telefon şi tabletă

30. Firmă de catering

31. Servicii de fotografie şi listare foto

32. Firmă de izolaţii exterioare blocuri şi case

33. Şcoală de dansuri pentru copii şi adulţi

34. Fabrică de uşi de interior

35. Firmă de modeling

36. Dealer de antichităţi

37. Firmă de mobilier second hand (adus din ţări precum Germania)

38. Firmă de marketing şi publicitate

39. Servicii de sondaje pentru firme (testarea satisfacţiei clienţilor şi ceea ce aceştia şi-ar dori să cumpere)

40. Firmă de copywriting (scrierea de anunţuri publicitare)

41. Call center

42. Pet shop

43. Croitorie bespoke (haine şi costume făcute la comandă)

44. Magazin/tonetă de suplimente nutritive

45. Firmă de mobilier pentru birouri

46. Firmă imobiliare

47. Azil de bătrâni

48. Agenţie matrimonială. Site de premium dating (site de matrimoniale unde bărbaţii plătesc pentru a fi membri)

49. Firmă de dresaj câini

50. Vânzarea de produse cosmetice natural

Desigur că ideea în sine de afacere nu înseamnă nimic fără cunoştinţe bune de marketing, perseverenţă şi un plan de afaceri serios. Dar având la dispoziţie mai multe idei de afaceri, care se pretează în Bucureşti, puteţi alege una şi bună pe care să mizaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie