Idei de case fără etaj

Idei de case fără etaj – cu 3 dormitoare
Idei de case fără etaj – cu 3 dormitoare (caseparter.webs.com)

Am abordat în câteva articole problema construirii caselor care, în ziua de azi, gândită la nivel mai mic, echivalează în costuri cu achiziţionarea unui apartament la bloc. Şi cum mulţi dintre noi visăm să lăsăm în urmă apartamentul înghesuit dintr-un bloc şi să ne mutăm într-o casă la curte, ideea unei case fără etaj este soluţia pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare pentru ridicarea unei vile, sau pentru cei care preferă o casă cochetă şi nu au o familie foarte numeroasă.

Dacă privim din prisma avantajelor şi dezavantajelor, casele fără etaj oferă mai multe beneficii, pentru că investirea banilor într-o casă fără etaj va aduce o serie de economii legate de cheltuielile de construcţie şi întreţinere, alături de multe alte aspecte.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Costuri reduse de construcţie

Este firesc ca primul lucru la care trebuie să vă gândiţi atunci când doriţi să ridicaţi o casă să fie costurile implicate. Şi la fel de firesc este că atunci când se reduc dimensiunile construcţiei, implicit se reduce şi valoarea bugetului alocat. De aceea, casele fără etaj sunt ideale pentru cei care dispun de un buget mediu.

O casă fără etaj înseamnă o fundaţie mai puţin costisitoare. Decât să băgaţi banii în fundaţie mai bine construiţi o cameră în plus, nu? O casă fără etaj nu are nevoie de o fundaţie foarte adâncă, pentru că acest gen de case sunt stabile tocmai prin amprenta mare pe care o au la sol.

Într-o casă cu etaj apa trebuie să ajungă în partea superioară a casei şi, deseori, este nevoie de o pompă. Asta înseamnă costuri şi spaţiu suplimentar. La casa fără etaj, nu este nevoie de ea.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Costuri reduse pentru întreţinerea casei

Pe lângă faptul că sunt mai ieftin de construit, toate lucrările de întreţinere şi reparaţie ce se vor efectua pe viitor vor costa semnificativ mai puţin decât în cazul unei case cu etaj.

Zugrăvirea unei case cu etaj are nevoie de schelă, în timp ce o casă fără etaj se zugrăveşte folosind doar o scară.

Acoperişul casei cu etaj trebuie să respecte reguli şi valori de greutate care, pentru o casă fără etaj nu mai sunt condiţii obligatorii.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Costuri reduse pentru încălzire şi climatizare

Evident, este cu mult mai simplu şi mai ieftin să încălzeşti o casă fără etaj, iar pierderile de căldură sunt reduse mult mai uşor în cazul caselor dispuse cât mai simplu, pe un singur nivel. Aerul cald circulă în mod firesc, lejer când avem casa proiectată într-o astfel de manieră.

De asemenea, costurile implicate de folosirea aerului condiţionat pe timp de vară vor fi mult mai mici.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj – Impozite mai mici

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poate aduce idea unei case fără etaj este bucuria de a plăti statului o sumă mult mai mică ca impozit.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Perioada redusă de construcţie

Dacă alegeţi ideea de a construi o casă fără etaj vă veţi putea muta în ea mult mai rapid decât în cazul în care ar trebui să aşteptaţi pentru finalizarea unei case cu etaj.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Spaţii deschise generoase

De regulă, casele pe un singur nivel oferă avantajul unei zone comune generoase, care poate fi formată din bucătărie, sufragerie, loc de luat masa (după modelul american de dispunere). În stilul tradiţional acest spaţiu era delimitat de pereţi, dar în varianta mai modernă se preferă spaţiile deschise. Totuşi trebuie luată în calcul folosirea eficientă a spaţiului.

O casă fără etaj câştigă spaţiu locuibil de circa 15 mp spre deosebire de parterul unei case cu etaj, prin diferenţa de grosime a pereţilor, care nu se reflectă în izolare termică sau fonică, ci doar în necesarul suplimentar de rezistenţă al parterului pentru a susţine etajul, deci în grosimea pereţilor.

Geamurile şi uşile unei case fără etaj pot să fie mai mari decât ale unei case cu etaj, din aceleaşi motive. Asta înseamnă că o casă fără etaj o să fie mai luminoasă decât una cu etaj.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Un grad ridicat de siguranţă

Fie că vorbim de inexistenţa riscului de a cădea pe scări, de rezistenţa în cazul unui cutremur sau de posibilitatea de a evacua rapid casa în situaţia nefericită a producerii unui incendiu, o casă fără etaj este cu mult mai sigură faţă de o casă cu etaj. Aceasta este o casă ideală pentru cei care au copii mici, neexistând riscul accidentării lor.

De asemenea, o casă fără etaj, deci fără scară interioară, este o adevărată binecuvântare pentru persoanele de vârsta a treia, a căror mobilitate se reduce pe măsură ce trec anii. Să urci şi să cobori scări devine de la un punct încolo un adevărat calvar, prin urmare o casă fără etaj este mai accesibilă şi din acest punct de vedere.

Avantajele ideii de a construi o casă fără etaj - Posibilitate de extindere la îndemână

Pornind de la premisa că avem o curte spaţioasă, o casă fără etaj poate fi extinsă cu mult mai uşor faţă de una pe mai multe niveluri. Îi poate fi ataşată o terasă, ori îi pot fi anexate cu mult mai puţină bătaie de cap, inclusiv din punct de vedere financiar, alte dormitoare sau camere de care avem nevoie pe măsură ce se măreşte familia, de exemplu.

Dezavantajele unei casei fără etaj

1. Lipsa spaţiului – în cazul în care aveţi o familie numeroasă, o casă fără etaj nu este tocmai cea mai bună idee. Pentru a putea extinde construcţia pe orizontală este necesar să dispuneţi de mai mult teren, ceea ce poate fi fie prea costisitor, fie imposibil de realizat datorită poziţiei terenului actual.

2. Un număr redus de băi – acesta poate fi un dezavantaj, în special dacă fiecare membru al familiei ar vrea să dispună de propria baie.

3. Lipsa panoramei – foarte mulţi români preferă construirea unei case cu etaj pentru a se putea bucura de panorama zonei din propriul balcon, ce deseori devine terasă şi loc de relaxare.

Idei de case fără etaj – Rustică

Acesta idee de casă fără etaj, model rustic, are dimensiuni reduse, ceea ce face ca ea să poată fi ridicată şi pe loturi de teren nu foarte extinse. Silueta tradiţională a locuinţei, datorată acoperişului înclinat în pante şi formei sale compacte, cu vitraje integrate, este eficientă energetic şi are o bună ergonomie a spaţiilor, scopul fiind de a maximiza confortul gospodăriei.

Casa are 2 dormitoare, un living, bucătărie, un vestibul şi o baie.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Idei de case fără etaj – cu 3 dormitoare

Un proiect superb, cu 3 dormitoare şi un living uriaş de aproape 33 de mp, are 2 băi, holuri, spaţii de depozitare, terase pe toate laturile casei.

Suprafaţa construită este 132,50 mp, fără să fie incluse terasele.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Idei de case fără etaj – cu 3 dormitoare birou

Pentru cei care îşi doresc un spaţiu mai mare de locuit, cu mult mai multe camere, am găsit un proiect care întruneşte aceste cerinţe. Casa este proiectată pentru un teren minim de 800 mp, cu o suprafaţă totală construită de 250 mp. Are 3 dormitoare uriaşe, un birou, dressing-uri, bucătărie, living plus dining room, cât şi 3 băi. Toate dispuse într-un design modern, care ne face să nu ne luăm uşor gândul de la ea.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Idei de case fără etaj – tip Bungalow

Acest tip de casă, de categorie şi dimensiune mai mică, este ideală pentru un teren drept, dar şi puţin înclinat. Spaţiul intern satisface pretenţiile de locuit ale unei familii de 4 - 5 membri.

Podul casei se poate folosi ca alt spaţiu de depozitare. În cazul unui teren cu înclinaţii mai accentuate garajul se poate amplasa la subsol. Spaţiul de locuit zi/noapte este despărţit şi optim repartizat.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Idei de case fără etaj – Casă de lemn pentru vacanţă

Această căsuţă fără etaj se doreşte a fi o casă de vacanţă, ideală pentru a fi amplasată pe malul unui lac, la mare sau la munte. Putând fi amplasată pe o fundaţie izolată, această casă poate fi demontabilă şi oricând reasamblată oriunde în ţară.

Casa are o suprafaţă utilă de 39,5 mp şi dispune de un living, o bucătărie, 2 dormitoare şi o baie.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Idei de case fără etaj – Casă de lemn cu garaj

Proiect de casă fără etaj, unifamilială, având acoperiş cu două versante şi un garaj pentru o maşină.

Construcţia acestei case se poate realiza cu costuri relativ mici, fiind disponibil în sistemul constructiv de case din lemn tip sandwich sau case de lemn din grinzi profilate.

Casa are 2 dormitoare, 2 băi, iar garajul este construit doar pentru o maşină.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Ideea de casă fără etaj se dovedeşte a fi o variantă cu mult mai ieftină faţă de cele pe mai multe niveluri, dar şi mai simplu de întreţinut. Nu în ultimul rând, în cazul caselor fără etaj arhitecţii se simt mai liberi în a alege să proiecteze camere mult mai înalte, dar şi în ceea ce priveşte amenajarea unui spaţiu mare, luminos şi aerisit.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.