Igor Munteanu despre noua campanie de denigrare a Blocului ACUM: Este un război al nervilor

Igor Munteanu, director executiv IDIS Viitorul
Igor Munteanu, director executiv IDIS Viitorul (Epoch Times România)

În contextul în care o nouă campanie de denigrare a deputaţilor Blocului ACUM s-ar fi intensificat brusc în ultimele zile, fostul ambasador al Moldovei în SUA, Igor Munteanu, deputat al Blocului ACUM, a comentat că „la război ca la război”, toate mijloacele fiind bune atunci când nu există niciun dram de moralitate sau de principii etice.

„Am fost acuzaţi că facem jocul tuturor actorilor conspirativi din lumea aceasta, după cum am fost acuzat recent de nişte personae despre lucruri pe care niciodată nu le-am făcut. Este un război al nervilor. Cei care încearcă din răsputeri să paralizeze instituţiile statului şi în primul rând Parlamentul Republicii Moldova, încearcă într-un fel să discrediteze ideea de alternanţă la guvernare”, a declarat Igor Munteanu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, deputatul ACUM a ţinut să menţioneze că cei care s-au implicat în campaniile de denigrare, din păcate, au acces la foarte multe resurse, unele fiind evident luate din capitalurile furate din Banca de Economii şi transferate ulterior în străinătate.

„Să nu uităm că unele televiziuni care aparţin şi lui Dodon sunt finanţate exclusiv din off-shore-uri, după cum şi cele 6-7 televiziuni care aparţin lui Plahotniuc sunt de asemenea finanţate din surse neclare”, a adăugat Munteanu.

De aceeaşi părere este şi ex-ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei şi NATO, Iurie Reniţă, deputat al Blocului ACUM, care a punctat că este regretabil faptul că unii jurnalişti acţionează la indicaţia foarte clară a anumitor persoane care deţin surse mass media. Acesta a mai specificat că lucrurile sunt extrem de vizibile, întrucât a demarat o campanie de denigrare, nefiind vorba doar de o persoană anume, ci de cei care îşi doresc o schimbare cu adevărat în bine a Republicii Moldova.

„Aş face un apel foarte respectuos către unii jurnalişti să dea dovadă de mai multă corectitudine, mai multă exigenţă şi mai multă demnitate. Nu sunt virtuţi doar pentru jurnalişti. Nu aş vrea să ţin lecţii de moralitate, dar politicienii vin şi pleacă, dar lucrurile bune şi corecte rămân şi v-aş sugera să punem ignore presus de toate deontologia jurnalistică şi mai apoi mofturile şi ambiţiile politicienilor”, a opinat Reniţă.

Mai mult decât atât, cei care regizează şi orchestrează astfel de acţiuni de denigrare, nu o fac pentru prima dată. Gestul de disperare şi toate aceste atacuri furibunde, sunt multiplicate atât la televiziuni şi preluate de diverse portaluri mass media care în prezent s-au discreditat de o manieră impardonabilă, consideră deputatul ACUM.

Cât despre limbajul folosit de preşedintele Dodon în raport cu membrii Blocului ACUM, Munteanu a menţionat că nu este pentru prima dată când Dodon foloseşte diverse forme verbale pentru a transmite mesajul de loialitate faţă de Federaţia Rusă.

„Ceea ce face el arată foarte clar că dânsul îşi doreşte o societate sovietizată în care doar o singură ideologie de stat tronează şi acest lucru nu are absolut nimic cu ideea de toleranţă europeană pe care el încearcă să o promoveze.

Face multe vizite în ultima vreme unor ambasadori, ori îi invită la discuţii şi de fiecare dată încearcă să acrediteze ideea că tot ce se ştie despre preşedintele Dodon este fals, că de fapt el şi-ar dori continuarea Acordului de Asociere, şi că este un exemplu de toleranţă”, a adăugat deputatul ACUM.

Ca un exponent fidel al Moscovei în Republica Moldova, pentru a discredita oponenţii politici, şeful statului operează foarte clar şi fidel cu aceiaşi termeni, a subliniat Iurie Reniţă, adăugând că Dodon ar fi preluat absolut nejustificat iniţiativa de a crea şi desfiinţa alianţe, lucru pe care ar trebui să-l facă partidele politice reprezentate în Parlament.

„Dodon are un limbaj bădărănesc şi se comportă ca un mojic politic, s-a descalificat şi în niciun caz nu mă reprezintă pe mine”, a conchis Reniţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe