Imagini şocante dezvăluie albia secată a Rinului, în timp ce nivelul apelor continuă să scadă

Cota apelor Rinului in punctul Kaub a scăzut extrem de mult. Circulaţia barjelor a fost mult redusă
Cota apelor Rinului in punctul Kaub a scăzut extrem de mult. Circulaţia barjelor a fost mult redusă (Youtube - captură ecran)

Nivelul apelor râului Rin din Germania a continuat să scadă luni, atingând un nou prag, în timp ce o perioadă prelungită de vreme uscată a intensificat criza de aprovizionare cu energie din Europa. Din cauza scăderii nivelului apei, fotografii şocante au arătat albii parţial uscate, care ar face ca Rinul să devină inpracticabil în anumite puncte, informează Euronews.

"Nivelurile actuale ale apei pe Rinul mijlociu şi inferior se află în prezent la un prag foarte scăzut pentru această perioadă a anului.Ele sunt rezultatul lipsei de precipitaţii din ultimele săptămâni şi luni", a precizat Autoritatea pentru căile navigabile şi navigaţia pe Rin (WSA), într-un comunicat.

Nivelul apei la Kaub, un punct îngust şi puţin adânc al râului la vest de Frankfurt, Germania, a scăzut luni la 30 de centimetri şi s-ar putea menţine astfel până joi.

Rinul este una dintre cele mai importante căi navigabile interioare din Europa pentru transportul de combustibil şi alte bunuri industriale. Mulţi transportatori consideră că nu este rentabil să opereze barje dincolo de Kaub atunci când nivelul apei scade sub 40 de centimetri.

Începând de luni, nu era clar cum va afecta traficul fluvial scăderea la 30 de centimetri la Kaub. Săptămâna trecută, cel puţin un transportator german a declarat că operaţiunile cu barje vor fi oprite - iar acest lucru ar avea un impact asupra fluxului de mărfuri industriale, în special cărbunele utilizat pentru producerea de energie.

Companiile de top expuse la scăderea nivelului apei care ar întrerupe traficul de barje vor fi nevoite, probabil, să apeleze la camioane sau la calea ferată pentru a transporta bunuri.

Nu tot traficul de barje a fost întrerupt, iar unii expeditori au redus drastic dimensiunile încărcăturilor de pe nave pentru a îmbunătăţi pescajul şi a putea naviga pe porţiuni puţin adânci ale râului, demers ce a făcut ca preţurile de transport pe barje să explodeze.

Scăderea nivelului apei Rinului va afecta reţelele de transport ale Germaniei pentru circulaţia mărfurilor şi bunurilor.

Cota apelor la Kaub este la doar 6 centimetri de minimul record din 2018, de 25 de centimetri, care a dus la acea vreme la închiderea căii navigabile şi a declanşat un declin economic în cea mai mare economie a UE. Acelaşi lucru este posibil să se întâmple şi, posibil, să fie chiar mult mai rău acum, în contextul în care o criză energetică persistentă amplifică recesiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură