Îmbătrânirea prematură: 5 greşeli fundamentale în procesul de îngrijire a tenului

.
. (Photos.com)

Cât timp suntem tinere, tenul nostru radiază de sănătate, are o textură catifelată şi proaspătă. În această etapă, foarte puţine dintre noi se preocupă cu adevărat de menţinerea stării de sănătate a pielii. Începem să ne facem griji doar atunci când tenul devine aspru şi uscat, când strălucirea dispare, apar ridurile şi pigmentarea nedorită, iar porii devin mai proeminenţi.

Pentru a întârzia la maxim efectele proceselor de îmbătrânire a tenului, trebuie să ştim cum să ne protejăm pielea într-un mod cât mai corect şi eficient. Am selectat cele mai importante cauze ale îmbătrânirii precoce a tenului, care, într-un fel sau altul, sunt legate de o îngrijire insuficientă a pielii sau chiar de ignorarea unor reguli importante în acest sens.

Subestimarea rolului cremei hidratante

Orice cosmeticiană va confirma următoarele: programul zilnic de îngrijire a tenului trebuie să includă în mod obligatoriu o procedură de hidratare a pielii cu ajutorul unor produse speciale. Dacă, dintr-un motiv sau altul (sperăm, suficient de important), nu aveţi timp să efectuaţi o curăţare totală a feţei cu produse demachiante, trebuie, cel puţin, să-i asiguraţi hidratarea necesară. Dacă nu vom respecta această regulă, tenul va deveni uscat şi va arăta mai puţin proaspăt. Dacă o ignorăm sistematic – primele semne de îmbătrânire precoce a pielii nu se vor lăsa mult aşteptate.

Neglijarea protecţiei solare

Majoritatea femeilor recurg la produse ce oferă protecţie împotriva radiatei solare doar în zilele fierbinţi de vară. O asemenea abordare nu este însă corectă.

Chiar şi în zilele când mai puţin toride, razele ultraviolete nu încetează să ne atace pielea. Din acest motiv, este foarte important să aplicăm zilnic preparate de protecţie solară. În caz contrar, deshidratarea excesivă, apariţia timpurie a ridurilor şi formarea petelor pigmentare sunt practic garantate. Nu trebuie să repetăm greşelile reprezentantelor sexului frumos care au evitat produsele de protecţie solară şi, în consecinţă, au trebuit să se confrunte cu riduri la o vârstă fragedă.

Vă recomandăm să nu cădeţi pradă tentaţiilor de moment şi să vă lăsaţi înşelate de trendurile de modă, care se pare că dictează unanim un curs spre un bronz uniform şi frumos. Trebuie să cunoaştem realitatea: în zilele noastre, lumea modei tratează favorabil atât deţinătoarele unui corp bronzat cât şi cele având pielea de culoarea porţelanului. Trebuie să ştim că niciun bronz nu merită problemele asociate cu o asemenea procedură, ce pot să apară pe viitor.

Machiajul lăsat pe noapte

Fiecare dintre noi are zile când revenind acasă nu mai este în stare de nimic altceva decât să se prăbuşească cât mai rapid într-un somn profund şi odihnitor. Trebuie să recunoaştem, totuşi, că asemenea zile suntem nu atât de numeroase. În celelalte cazuri, machiajul lăsat pe noapte este doar o urmare a lenei noastre. Dacă nu ne vom curăţa sistematic pielea cu produse demachiante, porii pielii feţei se vor lărgi treptat şi vor lăsa să pătrundă în interior rămăşiţe de sebum, murdărie şi reziduuri ale produselor cosmetice. În consecinţă, faţa va arăta în orice fel, dar mai puţin proaspătă şi tânără.

Prin urmare, dacă dorim să conservăm frumuseţea tenului pentru o perioadă cât mai lungă de timp, nu trebuie să uităm să ne curaţăm faţa cu cosmetice demachiante de două ori pe zi.

O schimbare prea bruscă a produselor de îngrijire a tenului

Specialiştii în domeniu atenţionează că orice produs cosmetic pentru îngrijirea pielii are nevoie de ceva timp ca să înceapă să ”funcţioneze”. Astfel, dermatologii consideră normal faptul dacă rezultatele folosirii unui produs cosmetic nu sunt încă vizibile timp de una sau două săptămâni. Evaluarea eficienţei preparatului cosmetic se poate face doar după două luni de folosire regulată.

Prin urmare, nu trebuie să săriţi de pe un produs pe altul, chiar şi când este vorba de produse cosmetice scumpe, în speranţa de a obţine un rezultat rapid. Trebuie să vă înarmaţi cu răbdare şi continuaţi să folosiţi remediul cosmetic ceva mai mult timp.

Folosirea excesivă a produselor cosmetice şi demachiante

Aplicarea machiajului este importantă, întreţinerea şi curăţare acestuia, de asemenea, – dar şi aici este crucial să respectăm măsura. Nu trebuie să ne grăbim să folosim toate produse cosmetice şi de îngrijire a pielii pe care le găsim pe raftul din baie. De asemenea, în nici un caz nu trebuie să folosim remediile cosmetice cu program anti-îmbătrânire, cât timp suntem încă tineri. În plus, nu se recomandă aplicarea machiajului o dată în plus, dacă nu intenţionaţi să mergeţi undeva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură