În Argentina peştii piranha au rănit peste 60 de persoane

Peştii Piranha
Peştii Piranha (ADEK BERRY / AFP / Getty Images)

Un eveniment nefiresc a avut loc în Argentina, cauzat probabil de valul de căldură excepţional care s-a abătut asupra mai multor regiuni ale ţării. Peştii Piranha au atacat şi rănit mai mult de 60 de persoane în ultimele 48 de ore.

În Rosario, al treilea mare oraş din Argentina, peştii piranha au atacat şi rănit mai mult de 60 de persoane în ultimele 48 de ore. Agresiunea peştilor s-ar datora valului excepţional de căldură care a lovit mai multe regiuni ale ţării. De o săptămână, de fapt, temperaturile se menţin la peste 30 de grade, atingând ocazional 39 de grade. Căldura a determinat mulţi oameni să caute un pic de răcoare pe plajele râului Parana, în apropiere de oraşul Rosario. Dar temperaturile ridicate au adus, de asemenea, grupuri mari de piranha (peşti cunoscuţi local sub numele de "palometas"), care au atacat înotătorii.

Printre răniţi se află şi o fetiţă în vârstă de 7 ani care şi-a pierdut un deget şi un bărbat care a avut o fractură deschisă.

"Este pentru prima dată când se verifică un atac atât de agresiv. Marţi dimineaţă au început să ajungă oameni la spital cu muşcături pe tălpile picioarelor, pe picioare şi mâini. Câţiva peşti pur si simplu le-au desprins bucăţi de carne din corp", a declarat un doctor local, Gustavo Centurion, pentru ziarul local La Capital

Piranha este denumirea sub care sunt cunoscute speciile de peşti carnivori sau omnivori de apă dulce. Ei sunt cunoscuţi pentru dinţii ascuţiţi şi apetitul nestăvilit de a mânca, dar acest lucru nu explică agresivitatea atacului.