În PSD s-a deschis sezonul acuzaţiilor de corupţie. Dragnea umblă la scheletele din dulapul lui Geoană

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce a fost ţinta unor acuzaţii cu conotaţii penale lansate de Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, vicepreşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a trecut la contraatac. Vineri, vicepremierul i-a acuzat pe cei doi că fac parte dintr-o frăţie mafiotă din cauza căreia el a fost nevoit să părăsească Ministerul de Interne în 2009.

După ce a fost acuzat că, alături de premierul Ponta, i-a împiedicat pe românii din afara ţării să voteze şi că firma sa de casă, Tel Drum, are contracte în fiecare comună, Liviu Dragnea a ieşit la rampă cu următoarea declaraţie, publicată pe site-ul stiripesurse.ro:

"Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge (...) L-am auzit pe el şi pe Mircea Geoană vorbind despre nu ştiu ce frăţie. Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne".

Vicepremierul susţine că, în anul 2009, i-ar fi fost solicitat să facă anumite numiri din calitatea sa de ministru de Interne, însă a refuzat.

"În dimineaţa zilei în care trebuia să depun jurământul, am fost chemat la Mircea Geoană în birou, unde se aflau Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu pentru a-mi impune să fac nişte numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituţiile statului. Era vorba de numiri la UM 0962 şi prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discuţie foarte urâtă în care cei doi îi spuneau lui Mircea Geoană că nu acceptă ca înţelegerea lor să nu fie respectată", a povestit liderul PSD.

Anterior, senatorul Mircea Geonă a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut apel la membrii PSD "adevăraţi" să-şi ia partidul înapoi, prin vot, din mâinile "triadei Ponta-Ghiţă-Dragnea", o frăţie a banului care promovează corupţia şi nu reprezintă stânga adevărată.

"Bogat şi corupt a devenit noua deviză a PSD-ului condus de triada Ponta-Ghiţă-Dragnea. Aceasta nu este stânga adevărată, nu este ceea ce aşteaptă de la noi milioane de români", a precizat Mircea Geoană.

Amintim că trei pesedişti cu nume grele - Marian Vanghelie, Mircea Geoană şi Dan Şova - au fost excluşi joi din partid, liderul formaţiunii Victor Ponta afirmând că s-a luat această decizie pentru că aceştia au gândiri diferite.