Încălzirea Capitalei: Ministrul Energiei intervine în relaţia ELCEN-RADET

Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

În contextul în care mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei au rămas pe un frig napraznic fără căldură şi apă caldă, scandalul repunând pe tapet problema alimentarii cu agent termic al Bucureştiului, Ministrul Energiei, Victor Grigorescu a anunţat marţi că reprezentanţii RADET şi cei ai ELCEN se vor întâlni zilnic în şedinţă comună, pentru a analiza modul în care s-a derulat furnizarea agentului termic şi pentru a lua cele mai bune măsuri în vederea funcţionării sistemului.

Potrivit Hotnews, ministrul Energiei i-a convocat marţi, la minister, pe oficialii ELCEN şi RADET, la solicitarea primarului general Razvan Sava, în urma întreruperii furnizării agentului termic în mai multe zone din Capitală, începând de duminică.

Ulterior întâlnirii, Grigorescu a declarat că situaţia a fost generată de avarii şi probleme tehnice atât la nivelul RADET, cât şi la nivelul ELCEN, avarii care, potrivit analizei ministerului, se datorează stării precare a sistemului "care, din nefericire, nu este o situaţie nouă, este o situaţie istorică."

"În acest moment ambele avarii sunt reparate în totalitate şi se revine în parametri de funcţionare. Încălzirea va fi graduală, astfel încât până mâine dimineaţă să existe confortul termic în toate apartamentele. Au existat şi probleme de comunicare. Am hotărât împreună că de mâine dimineaţă să existe o şedinţă comună a celor două companii, zilnică, pentru a analiza modul cum s-a derulat furnizarea de agent termic şi cum a lucrat sistemul, de fapt, în ziua anterioară, şi măsurile luate pentru funcţionarea bună a sistemului", a declarat Grigorescu.

Reamintim că mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei şi Militari din sectorul 6 al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă începând de duminică după-amiaza, în condiţiile în care mercurul din termometre a coborât sub -10 grade.

Potrivit RADET, acest fapt ar fi fost cauzat de parametrii scăzuţi ai agentului termic livrat de SC Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) din CET VEST. La rândul său, ELCEN a informat marţi că pune la dispoziţia RADET, începând de marţi, ora 18,00, încă 140 Gcal/h pentru asigurarea cu agent termic a unor zone din Capitală, după eliminarea avariei de la CTE Bucureşti Vest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne