Incendii în Gran Canaria: Peste 20 de cartiere din şase municipii, evacuate. Focul nu este încă sub control [video]

Incendiul din Valleseco, Gran Canaria
Incendiul din Valleseco, Gran Canaria (screenshot tramite video Youtube)

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, aproximativ 150 de echipaje ale serviciilor locale, regionale şi naţionale au operat pe teren, la acestea alăturându-se mijloacele aeriene de stins incendii.

Evoluţia incendiului declanşat sâmbătă, 17 august, în Gran Canaria (Spania) s-a complicat în timpul nopţii şi a determinat evacuarea cartierelor din şase municipii ale insulei: Tejeda, Valleseco, San Mateo, Gáldar, Moya şi Artenara. Persoanele evacuate au fost mutate în structuri municipale, după cum a raportat serviciul 112. Au fost afectate aproximativ 600 - 1.000 de hectare.

Sâmbătă seară au fost evacuaţi aproximativ 2.000 de locuitori, însă în zori numărul a crescut. Incendiul a rămas la nivelul doi de alertă şi este coordonat de Guvernul Insulelor Canare, care a explicat sâmbătă că este un incendiu ce afectează mai mult vârfurile copacilor decât trunchiurile de jos şi pădurea, aşa cum s-a întâmplat cu incendiul de săptămâna trecută.

În cursul dimineţii, autorităţile au solicitat cetăţenilor să-şi părăsească locuinţele aflate în zone precum Las Calderetas, Cuevecillas, Madrelagua, Valsendero, Lanzarote şi El Prado, toate în municipiul Valleseco. Oraşul Tejeda, Las Crucitas, Cruz de Tejeda, Parador şi La Culata au fost, de asemenea, evacuate.

Oraşul Arvejas (Artenara) a fost, de asemenea, evacuat, precum şi Juncalillo, Fagajesto, El Tablado, Fagajesto şi La Gloria, în Gáldar. În municipiul San Mateo, au fost evacuaţi localnicii din Lomo de Ariñez, Las Lagunetas şi Risco Prieto.

În timpul nopţii, aproximativ 150 de echipaje din serviciile locale, regionale şi naţionale au operat pe teren. Incendiul s-a produs sâmbătă în Barranco de Los Pajaritos, în jurul orei 16:00, şi „s-a răspândit foarte repede”, a declarat directorul de Emergencias y Seguridad al Guvernului Insulelor Canare, Julio Perez.

Primăria din Gran Canaria a hotărât închiderea a numeroase căi de acces, iar traficul este interzis în zona afectată, conform publicaţiei El Diario.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură