Individul suspectat de uciderea studentei japoneze, trimis în judecată împreună cu un ofiţer de poliţie

Poliţişti (Epoch Times România)
Epoch Times România
09.11.2012

Nicolae Vlad, individul suspectat de uciderea studentei japoneze, a fost trimis în judecată alături de un ofiţer de poliţie, care se presupune că a falsificat anumite acte, astfel încât l-a exonerat pe inculpat de răspunderea penală pentru o altă agresiune violentă. Dosarul a ajuns joi pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus joi trimiterea în judecată a inculpaţilor Nicolae Vlad şi Gică Ştefănache.

Acuzaţiile aduse lui Nicolae Vlad

Nicolae Vlad, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav (trei fapte), tâlhărie (cinci fapte), viol (şapte fapte), violare de domiciliu (şase fapte), lipsire de libertate în mod ilegal (două fapte), loviri şi alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară la data comiterii faptelor, a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi de favorizarea infractorului, a anunţat vineri Ministerul Public.

O tânără japoneză a ajuns la sfârşitul lunii august la Aeroportul "Henri Coandă", s-a urcat în taxiul condus de inculpat şi apoi a fost dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, lângă Bucureşti, unde a fost violată, tâlhărită şi apoi ucisă.

Conform investigatorilor, în intervalul mai 2010 - august 2012, inculpatul Vlad Nicolae a săvârşit numeroase infracţiuni de violenţă pe raza judeţului Ilfov, în localitatea Baloteşti, precum şi în Capitală.

Acuzaţiile aduse agentului de poliţie judiciară

Ministerul Public a informat în luna septembrie că un agent de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Baloteşti este cercetat penal de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului Nicolae Vlad, într-un dosar în care acesta era anchetat pentru violare de domiciliu.

Procurorii au dispus, în data de 25 septembrie, începerea urmăririi penale faţă de Gică Ştefănache, agent de poliţie judiciară, calitate deţinută în anul 2010, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizare a infractorului, ambele în formă continuată.

Obiectul acestei cauze îl reprezenta infracţiunile de violare de domiciliu sesizate în mod repetat, săvârşite împotriva părţii vătămate P.S., fapte pentru care Gică Ştefănache nu s-a sesizat din oficiu. Aceste fapte sunt în legătură cu dosarul cunoscut sub denumirea de "cazul studentei japoneze ucise" instrumentat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform procurorilor, Gică Ştefănache a fost sesizat, în mod repetat, în cursul lunilor iunie-iulie 2010, inclusiv prin serviciul de urgenţă 112, cu privire la infracţiuni de violare de domiciliu împotriva părţii vătămate P.S., o persoană în vârstă de 75 de ani, persoană imobilizată la pat, care locuia singură. Faptele au fost comise pe timp de noapte, fiind infracţiuni pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu. Gică Ştefănache este acuzat de procurori că şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, "neîndeplinindu-şi obligaţia legală de a se sesiza din oficiu".

"În acest context, învinuitul Gică Ştefănache a împiedicat tragerea la răspundere penală a autorului acestor infracţiuni", au explicat procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor