Indonesia Sprint Race: Jorge Martin câştigă şi conduce în Campionatul Mondial, Ducati din nou campion [video]

Jorge Martin
Jorge Martin (screenshot video Youtube https://www.youtube.com/watch?v=I2ElY2XzMbc)

Spaniolul Jorge Martin de la Ducati Pramac câştigă a patra cursă Sprint consecutiv, în faţa lui Luca Marini şi Marco Bezzecchi. Titlul la constructori revine constructorului italian Ducati pentru al patrulea an consecutiv

Pecco Bagnaia îi cedează conducerea Campionatului Mondial lui Jorge Martin după cursa de sprint din cadrul GP al Indoneziei de motogp. În cursa scurtă de sâmbătă de pe circuitul Mandalika, spaniolul de la echipa Ducati Pramac a revenit cu determinare de pe locul 6 pe grila de start, l-a lăsat liber pe Maverick Vinales la start, iar apoi l-a depăşit în turul 9 din 13 pentru a prelua cursa şi conducerea campionatului. Acum Martin, aflat la a patra victorie consecutivă în Sprint Race, are un avans de 7 puncte faţă de Bagnaia, care pentru prima dată de la GP-ul Spaniei nu mai este liderul Campionatului Mondial. Pentru Pecco nu există decât un loc 8, de altfel chiar în spatele coechipierului său Enea Bastianini, care l-a exclus din Q2: campionul Ducati a recuperat câteva poziţii, şi datorită căzăturilor lui Marc Marquez, Aleix Espargaro şi Brad Binder, dar locul 13 pe grila de start a fost un balast prea greu pentru ambiţiile sale. Pentru Ducati vine titlul la constructori, al patrulea consecutiv.

(screenshot via web)

Locul al doilea îî revine lui Luca Marini, care a plecat din pole position pe Ducati-ul echipei VR46, în faţa coechipierului Marco Bezzecchi: amândoi în recuperare după fracturi de claviculă, în urmă cu mai puţin de o săptămână la Bez, cei doi au făcut o cursă curajoasă şi solidă, mult peste aşteptări.

La poalele podiumului, al patrulea, Vinales, cu o Aprilia care părea să poată ţinti mai sus după antrenamente libere şi calificări la un nivel ridicat: spaniolul, care în sfârşit a luat un start bun, îl precede pe Fabio Quartararo, văzut din nou luptând în primele poziţii cu o Yamaha care pe conformaţia Mandalika a reuşit să-şi netezească limitele. Locul 6 pentru Fabio Di Giannantonio, în prima cursă după anunţul că anul viitor îi va lăsa Ducati Gresini lui Marc Marquez, care a căzut imediat la pământ în primul tur. În puncte, aşa cum am menţionat, s-au mai clasat Bastianini, al 7-lea la revenirea după fracturile de la mână şi încheietura mâinii, Bagnaia şi Jack Miller.

MotoGP, clasamentul mondial după Sprint Race din cadrul GP Indonezia

Jorge Martin (Spa/Ducati Pramac) 328

Francesco Bagnaia (Ita/Ducati) 321

Marco Bezzecchi (Ita/Ducati VR46) 272

Brad Binder (Saf/Ktm) 201

Aleix Espargaro (Spa/Aprilia) 171

Johann Zarco (Fra/Ducati Pramac) 162

Maverick Vinales (Spa/Aprilia) 145

Luca Marini (Ita/Ducati VR46) 144

Jack Miller (Aus/Ktm) 126

Fabio Quartararo (Fra/Yamaha) 116