Industria Turismului solicită guvernanţilor ridicarea tuturor restricţiilor începând cu luna martie

.
. (pixabay.com)

Alianţa pentru Turism, care reuneşte cele mai mari organizaţii patronale din industria turismului şi ospitalităţii, cere autorităţilor ridicarea restricţiilor începând cu luna martie.

„Românii, turismul, economia au nevoie de relaxare. Avem nevoie să ne primim viaţa socială înapoi. Acest lucru a fost înţeles de multe dintre ţările europene, unde virusul nu mai este considerat o ameninţare critică. Astfel Danemarca, Olanda, Franţa au început eliminarea acestor restricţii. Fiecare săptămână de restricţii aduce pierderi majore şi irecuperabile pentru industria ospitalităţii şi afectează milioane de români”, a declarat Daniel Mischie, Preşedintele Alianţei pentru Turism, citat de Economedia.ro.

Industria turismului susţine că pentru ospitalitate, valul cinci al pandemiei COVID-19 a fost al cincilea val de incertitudine şi pierderi financiare, astfel că după doi ani de pierderi masive, 53% din companiile din industria HoReCa prezintă astăzi un risc de a intra în insolvenţă.

Potrivit celor din industria turismului, activitatea economică a companiilor din HoReCa a înregistrat în anul 2021 o creştere faţă de anul 2020, dar încă nu a revenit la nivelul pre-pandemic din 2019. Având în vedere frecvenţa şi intensitatea restricţiilor impuse de guvern şi în 2021, se apreciază că veniturile raportate pentru sectorul HoReCa pe parcursul anului 2021 sunt de 22,9 miliarde lei, în creştere cu 42% faţă de anul 2020, dar cu 20% mai mici faţă de anul 2019.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură