Inelul de logodnă a lui Napoleon, vândut cu aproape un milion de dolari americani

Inelul de logodnă cu diamant si safir dat de Napoleon Bonaparte lui Josephine de Beauharnais este expus pe 22 martie 2013, în Fontainebleau, în afara Parisului
Inelul de logodnă cu diamant si safir dat de Napoleon Bonaparte lui Josephine de Beauharnais este expus pe 22 martie 2013, în Fontainebleau, în afara Parisului (Patrick Kovarik / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
26.03.2013

Inelul de logodnă a lui Napoleon a fost vândut cu aproape un milion de dolari americani, sâmbătă, în cadrul unei licitaţii din Franţa. Inelul cu diamant şi safir i-a fost dăruit lui Josephine de Beauharnais de Napoleon înainte ca ei să se căsătorească.

Mai exact, inelul cu diamant şi safir a fost vândut cu 949.000 dolari americani unui cumpărător anonim, conform ABC News. Suma a fost de aproape 20 de ori mai mare decât cei 20.000 de dolari americani speraţi iniţial de casa de licitaţii Osenat.

”Nici în cele mai îndrăzneţe vise nu aş fi crezut că o să depăşim estimarea iniţială cu peste 47 de ori”, a declarat Emily Villane adjudecătorul casei de licitaţii Osenat.

Ea a adaugat: ”Ne-am bazat estimările din catalogul nostru pe valoarea actuală de piaţă a inelului, fără a lua în considerare valoarea istorică. Nu este treaba noastră să le spunem potenţialilor cumpărători cât ar trebui să plătească pentru valoarea istorică a unei piese”.

Conform Los Angeles Times, inelul a făcut parte dintr-o colecţie deţinută de Victor Napoleon şi soţia sa, prinţesa Clementine a Belgiei, care au transmis piesele mai departe în familie.

Se crede că inelul a fost oferit lui Josephine în jurul anului 1796. Cei doi s-au căsătorit în acelaşi an pe 6 martie.

Conform Forbes, vânzarea a avut loc sâmbătă cu ocazia împlinirii a 250 de ani de la naşterea lui Josephine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor