Inflaţia în Crimeea a crescut la 42,5% în 2014

Inflaţia în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Rusia în martie 2014, a ajuns la 42,5% anul trecut, conform datelor publicate miercuri de Serviciul crimeean de Stat pentru Statistică.
Forţele ruseşţi din Crimeea. (captură youtube.com)
Andrei Popescu
15.01.2015

Inflaţia în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Rusia în martie 2014, a ajuns la 42,5% anul trecut, conform datelor publicate miercuri de Serviciul crimeean de Stat pentru Statistică.

Acest total este aproape de 4 ori mai mare decât rata cu care au crescut în ansamblu preţurile de consum în Rusia. Inflaţia din Rusia a ajuns la 11,4%, cel mai ridicat nivel al său începând cu 2008.

Crimeea a înfruntat probleme economice tot mai mari de când a fost ocupată de soldaţii ruşi – ocupaţie care a avut loc după alungarea de la putere a fostului lider ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici. Anexarea peninsulei a dus la ruperea legăturilor economice cu Ucraina şi a declanşat o serie de probleme financiare, în sectorul livrării de energie sau al transporturilor.

Preţurile alimentare din Crimeea au fost destul de ridicate în 2014, crescând cu 52,9% în decursul anului. De asemenea, în Rusia preţurile alimentare au crescut cu 15,9% în aceeaşi perioadă de timp.

Costul serviciilor în Crimeea a crescut cu 27% pe parcursul anului trecut, conform datelor oficiale.

Se estimează că inflaţia din Rusia va ajunge la aproape 17% în martie sau aprilie, a declarat miercuri viceministl rus al dezvoltării economice Aleksei Vedev, conform Agenţiei ruse de ştiri RIA Novosti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor