Intră şi ALDE în hora colaborării

Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.08.2015

În rândul partidelor care îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog a intrat acum şi ALDE, partidul rezultat în urma fuziunii PLR-PC. Cei doi copreşedinţi ai partidului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin şi-au exprimat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deschiderea spre colaborare cu actorii politici ai momentului.

"ALDE salută orice pas înainte — alături de partenerii de guvernare: PSD şi UNPR — care ar putea facilita adoptarea rapidă a Codului fiscal în sesiunea extraordinară de la finalul lunii august, într-o formă cât mai aproape de cea pusă în acord împreună cu mediul de afaceri şi trecută prin Parlament la finalul lunii iunie, inclusiv cu votul celor de la PNL.

Considerăm că, din moment ce PNL — ca principal partid de opoziţie — şi-a exprimat sprijinul politic fără echivoc prin vot pe forma actuală a Codului fiscal, orice dialog suplimentar ar trebui să vizeze în primul rând o discuţie tehnică, cu date şi cifre. Desigur, coaliţia de guvernare formată din PSD, ALDE şi UNPR va enunţa un punct de vedere comun la discuţiile cu celelalte partide şi grupuri reprezentate în Parlament", reiese din comunicatul citat de Agerpres.

Pe lângă problematica noului Cod Fiscal, şefii ALDE consideră că ar trebui să fie incluse pe agendă aspecte ce ţin de echilibrul puterilor în stat, de funcţionarea statului de drept şi întărirea democraţiei, de modernizarea instituţională, descentralizarea administrativă, modernizarea sistemelor medical şi de educaţie.

ALDE cere o abordare bazată pe echilibru şi dialog între Putere şi Opoziţie, respectiv între Parlament, Guvern şi Preşedinţie, "nu o abordare bazată pe tensiuni şi conflict, care riscă să readucă în România blocajul şi problemele din regimul Băsescu".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor