Bate vântul schimbării. Dragnea pledează pentru o colaborare mai strânsă pe scena politică

Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.08.2015

"De la începutul toamnei politice se poate stabili, de comun acord, agenda unor întâlniri permanente între toate partidele parlamentare şi neparlamentare pe temele de importanţă majoră pentru România", este apelul transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, de noul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Social-democraţii vor o consultare pe teme precum dezvoltarea economică, funcţionarea statului de drept, dezvoltarea echilibrată şi durabilă a ţării în plan teritorial şi realizarea unor strategii eficiente de eliminare a decalajelor.

"Credem că este necesar dialogul şi pe alte teme: modernizarea instituţională, descentralizarea administrativă eficientă, sprijinirea românilor din Diaspora pentru păstrarea identităţii şi exercitarea integrală a drepturilor conferite de cetăţenia română, realizarea unei infrastructuri adecvate şi dezvoltarea agriculturii, strategii de dezvoltare a comunităţilor rurale, realizarea unui model de funcţionare eficientă a comunicării şi de armonizare a circuitului administrativ între Parlament, Guvern şi Preşedinţie, modernizarea sistemului medical şi educaţional, politici prin care România să devină un actor cu pondere mai mare în deciziile politice de la nivel european şi mondial şi multe altele", a mai transmis Dragnea.

Şeful PSD a ţinut să anunţe că, pentru realizarea acestor propuneri, s-a consultat cu premierul Victor Ponta şi cu partenerii de guvernare. "Suntem deschisi la instituţionalizarea unui asemenea dialog şi aşteptăm PNL, dar şi alte partide, să se alăture acestui efort de reflecţie la care deocamdată participă doar PSD, UNPR şi ALDE", a adăugat Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor