Inundaţii masive lovesc sud-estul Turciei. Cel puţin 10 victime, maşini duse de ape

Inundaţii în sud-estul Turciei
Inundaţii în sud-estul Turciei (YouTube Screenshot)

Cel puţin 10 persoane au fost ucise după ce ploile torenţiale au declanşat inundaţii fulgerătoare în provinciile Sanliurfa şi Adiyaman din sud-estul Turciei, a anunţat miercuri agenţia de presă de stat Anadolu.

Apele au luat cu ele maşini şi moloz şi au inundat subsolurile şi parterul unor clădiri, transformând drumurile în râuri în centrul oraşului Sanliurfa, au arătat imaginile de pe reţelele de socializare şi de la televiziunile locale.

Eforturile de căutare şi salvare a celor dispăruţi şi a persoanelor blocate în clădiri au continuat cu scafandri şi bărci, a precizat autoritatea de gestionare a dezastrelor din ţară (AFAD), relatează Reuters.

AFAD a adăugat că în provinciile afectate au căzut peste 100 de milimetri pe metru pătrat de ploaie în ultimele peste 24 de ore.

Provinciile, în care locuiesc aproximativ 2,7 milioane de persoane, au fost afectate de cutremurele de luna trecută, care au provocat moartea a peste 48.000 de persoane în Turcia şi au lăsat milioane de oameni fără adăpost.

După ce casele lor au fost avariate de cutremure, mii de oameni au fost cazaţi în corturi şi case-container, unele dintre ele inundate din cauza ploilor puternice.

Un container, în care se aflau trei victime ale cutremurului, a plutit în derivă odată cu inundaţiile, iar căutările continuă în Adiyaman, a declarat guvernatorul provinciei pentru postul de televiziune CNN Turk.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe