Invenţie pentru cei care nu au acces la electricitate (video)

Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera energie pentru o casă, 24 de ore.

Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera 24 de ore de energie pentru o casă
Cu doar o oră de pedalare, Free electric poate genera 24 de ore de energie pentru o casă (Captură video)

Manoj Bhargava, inventatorul băuturii energizante 5-hour Energy, îşi foloseşte averea pentru a ajuta la rezolvarea crizei energetice. Pedalând o oră cu bicicleta sa Free electric, o persoană poate genera suficientă energie pentru nevoile de bază ale unei case modeste, de-a lungul întregii zile.

O bicicletă special concepută pentru cele trei miliarde de persoane din lume care nu au acces la electricitate, o invenţie care se poate utiliza într-un mod durabil.

Free electric are capacitatea de a genera energie prin pedalare

Sistemul constă într-o bicicletă fixă şi o baterie, şi va ajuta la menţinerea luminii şi a aparatelor electrice mici într-o casă, funcţionând toată ziua cu numai o oră de pedalat. Sistemul permite transformarea energiei cinetice, produse în timpul pedalării, în energie electrică, ce se va acumula într-o baterie, după care va fi utilizată în casă.

Bhargava intenţionează să-şi pună în practică ideea şi îl va costa 4 miliarde de dolari (nimeni nu a menţionat vreodată că pentru a rezolva o criză de energie ar fi fost ieftin!).

"Este atât de simplu. Noi credem că o putem produce cu 100 de dolari ... orice tehnician de biciclete de oriunde din lume, o poate repara".

Primele 50 de biciclete fabricate de Bhargava vor fi lansate în 15-20 de sate din Uttarakhand, un stat din estul Indiei, înainte de a le lansa pe scară largă pe tot parcursul anului 2016.

Acest articol a fost realizat cu informaţii din siteul web Ecoinventos.com, Billions in Change (http://billionsinchange.com/solutions/free-electric)