Iohannis a dat undă verde. Cristian Ghinea, numit ministru al Fondurilor Europene

Cabinetul Cioloş are de astăzi în componenţa sa un nou ministru al Fondurilor Europene - Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Cristian Ghinea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi a luat act de demisia din această funcţie a Aurei Răducu.

Amintim că, în urmă cu două zile, Aura Carmen Răducu a demisionat de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, la solicitarea şefului Executivului, care s-a declarat nemulţumit de prestaţia ei.

"La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. (...) având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propuse, dar rămân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării", a explicat atunci Aura Răducu.