Iohannis: E o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru Schweighofer

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Acuzat că a cerut reexaminarea noului Cod Silvic pentru a avantaja Holzindustrie Schweighofer, preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, pentru postul de televiziune publică germană ARD, că nu îi cunoaşte pe cei din compania austriacă subliniind că este "o idioţenie totală" afirmaţia că ar face lobby pentru aceştia.

"Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea", a precizat Iohannis, citat de Mediafax.

Cât despre defrişările ilegale, preşedintele Iohannis susţine că această problemă este una cât se poate de reală:

"Problema defrişărilor ilegale există, personal sunt împotrivă, ca preşedinte sunt împotrivă şi m-am exprimat clar în public în acest sens în repetate rânduri. Pe de altă parte, nu trebuie trecut cu vederea faptul că în acest scandal se luptă cel puţin două grupuri de lobby, care încearcă să atragă în această luptă mulţi politicieni. Şi dacă acest lucru nu funcţionează, cum a fost cazul meu, atunci se se lansează o campanie murdară".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.