Iohannis: Ponta a fost prins cu minciuna. Ne povestea la televizor că ne merge bine, că datele sunt excelente

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că Guvernul Ponta a minţit că datele macroeconomice sunt excelente şi că românilor le merge mai bine, în timp ce, în realitate, lucrurile stăteau tocmai invers, lucru confirmat şi de ultimele statistici publicate de Eurostat din care reiese că, dintre toate statele UE, România a avut cea mai abruptă cădere a produsului intern brut (PIB) în trimestrul doi al anului 2014, faţă de trimestrul unu al acestui an.

"România prosperă, toţi ne-o dorim. Cum să obţinem aşa ceva, cu Guvernul Ponta? Care toată ziua ne povesteşte la televizor într-un fenomen unic, de teleguvernare, că ne merge foarte bine, că toate datele macroeconomice sunt excelente. Dar în buzunarul românilor acest lucru nu s-a regăsit, şi iată, minciuna a fost descoperită. Iarăşi au trebuit să vină alţii să ne arate că s-a întâmplat un lucru trist, suntem în recesiune. Nu este niciun fel de bucurie, este un lucru foarte prost şi ne arată foarte clar că Guvernul Ponta este incapabil să ducă România la prosperitate. Noi vom câştiga prezidenţialele şi vom guverna România pentru a face un lucru pe care l-am mai făcut (...) Guvernul Ponta a băgat căruţa în glod, şi noi trebuie să venim să o scoatem, o vom face împreună", a precizat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele PNL a afirmat că obiectivul său este o guvernare timp de două mandate prezidenţiale, în care să fie un "preşedinte mediator şi integrator", pentru că în România ultimilor zece ani a fost prea multă disensiune, au apărut prea multe falii, lucru care trebuie să se schimbe. Iohannis a declarat că vrea să garanteze statul de drept, independenţa justiţiei şi să susţină o administraţie corectă, fără corupţie.